Sergio Perez krijgt ervan langs na dramatisch optreden in Canada

News
dinsdag, 11 juni 2024 om 14:00
sergio perez gp canada 2024
Sergio Perez is normaal geliefd in zijn thuisland. Maar na de slechte prestaties tijdens de GP van Canada heeft zelfs de Mexicaanse media geen goed woord over voor de coureur.
De week voorafgaand aan de GP van Canada begon zo goed voor Sergio Perez. Red Bull Racing maakte officieel bekend dat de coureur een contractverlenging had gekregen bij het team. Niet voor één, maar voor twee jaar. En dat na een dramatisch weekend voor de coureur in Monaco, waar hij kwalificeerde voor P18 en in de race meteen crashte.
Met een contractverlenging op zak en een duidelijke vote of confidence van het team, was de verwachting dat Perez zou laten zien in Canada dat Red Bull Racing de juiste beslissing heeft genomen. Maar tijdens de kwalificatie ging het al mis. Perez was niet snel genoeg om uit Q1 te komen en moest de Grand Prix beginnen vanaf P16.
En tijdens de race ging het van kwaad tot erger. Terwijl teamgenoot Max Verstappen vooraan vocht om de overwinning - en uiteindelijk ook als eerste over de streep kwam - lukte het Perez niet om voorbij auto’s van Stake Sauber en Haas te komen met zijn RB20. En als kers op de taart crashte de Mexicaan ook nog eens. Omdat hij met de beschadigde auto terugreed naar de pitstraat, op instructie van het team, krijgt hij ook nog eens een gridstraf van drie plaatsen voor de GP van Spanje.

Harde kritiek op Perez

Het raceweekend van Perez was zo dramatisch, dat zelfs de doorgaans zeer positieve Mexicaanse media er geen goed woord voor over hadden. Eén van de grootste kranten van het land, Reforma, zegt dat Red Bull ‘in twee verschillende universums leeft’. Aan de ene kant zorgt Verstappen voor overwinningen, terwijl Perez ‘voor meer zorgen dan glorie’ zorgt.
De publicatie Esto vindt dat de coureur ‘gaat van slecht naar slechter en op weg is naar zijn slechtste seizoen in de Formule 1’. De krant legt de schuld van de crash volledig bij Perez en stelt dat het ‘een weekend is dat snel vergeten moet worden’.