'Budget smartphones met 5G chip komen in 2020 nog op de markt'

News
woensdag, 17 juni 2020 om 16:00
person leaning on bike while holding smartphone 1251855f1592402211
De mobiele telefoniemarkt maakt zich op voor de overstap van 4G naar 5G internet. Momenteel kunnen er voornamelijk flagship smartphones van profiteren, maar daar gaat dit jaar nog verandering in komen volgens Qualcomm.
2020 moet het jaar worden van 5G. Tot op heden is de nieuwe generatie mobiele internet voornamelijk in het nieuws geweest omtrent brandende zendmasten, maar de uitrol zal dit jaar toch echt van start gaan. Vodafone is er zelfs al mee begonnen, maar doet dan over 4G frequenties, waardoor de sprong in snelheid maar marginaal is. Volgens de provider zal je momenteel ongeveer een verbetering van tien procent zien. Wanneer de 5G frequenties worden vrijgegeven zal je van veel sneller internet kunnen genieten.

Smartphone met 5G modem

Om daarvan te profiteren heb je alleen wel een smartphone nodig met een 5G chip. De huidige telefoons op de markt zijn voornamelijk dure flagship smartphones, zoals de Samsung Galaxy S20, Huawei P40 en Oppo Find X2 Pro.
Gelukkig zal daar volgens Qualcomm snel verandering in komen. De chipmaker zorgt voor het grootste aanbod aan chipsets met een 5G modem en heeft veel klanten. Het bedrijf kan dan ook met zekerheid zeggen dat LG, Nokia en Lenovo allemaal werken aan smartphones met 5G die vallen in het budget of midrange segment - van 250 tot 500 euro. De telefoons zullen draaien op de Snapdragon 690 chip van Qualcomm die vandaag is gelanceerd. Wanneer de nieuwe smartphones precies lanceren in 2020 is nog niet duidelijk, dat nieuws zullen de fabrikanten zelf bekendmaken.