Vodafone start met 5G in Nederland, maar met beperkingen

News
dinsdag, 28 april 2020 om 10:00
green and beige cord 1624895f1588058741
5G internet is de laatste tijd het doelwit van complot-theorieën over het coronavirus en zendmasten worden dan ook regelmatig in brand gezet. Toch heeft Vodafone besloten om vandaag haar 5G-netwerk te activeren.
Vanaf vanavond zal de knop worden omgezet bij Vodafone om haar 5G-netwerk aan te zetten. Daarmee zullen alle klanten die een Red- of Red Pro-abonnement hebben bij de provider kunnen genieten van het snellere internet. Klanten die een ander abonnement hebben moeten twee euro per maand meer betalen als ze toegang willen krijgen tot 5G.
Gebruikers hoeven alleen geen enorme verbetering te verwachten vanaf vanavond. De frequentiebanden die bedoeld zijn voor 5G moeten namelijk nog geveild worden, waarbij de eerste veiling in juni wordt afgerond. Het nieuwe netwerk van Vodafone zal daarom eerst op een frequentieband werken waar 4G op werkt. Volgens de provider kunnen klanten daarom een verbetering van ongeveer tien procent verwachten.

Smartphone met 5G

Om gebruik te kunnen maken van 5G is er bovendien ook een smartphone nodig die de nieuwe vorm van internet ondersteunt. Daarvan zal er in Nederland nog maar een handjevol gelanceerd, zoals de Samsung Galaxy S20 en OnePlus 8.

Populair Nieuws