Brits parlement zet vraagtekens bij CMA blokkade Activision Blizzard deal

News
woensdag, 17 mei 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
De CMA heeft de overname van Activision Blizzard niet goedgekeurd. Maar het Brits parlement zet nu vraagtekens bij de blokkade van de waakhond, nadat de EU de overname wel heeft goedgekeurd.
Microsoft is nu al bijna anderhalf jaar bezig met de overname van Activision Blizzard. De uitgever heeft daarbij meerdere waakhonden moeten overtuigen, waarbij er onder andere meerdere concessies zijn gedaan. Die toezeggingen waren niet goed genoeg voor de CMA, waarna de waakhond de deal heeft geblokkeerd.
Het Brits parlement zet nu alleen vraagtekens bij de beslissing, nadat de Europese Commissie op maandag heeft besloten om de overname wél goed te keuren. Marcus Bokkerink en Sarah Cardell, de bazen van de CMA, werden daarom dinsdag ondervraagd door verschillende parlementsleden. Het parlement maakt zich zorgen over de invloed van de beslissing op de reputatie van het VK als plek voor techbedrijven om zaken te doen.
Volgens Bokkerink is de blokkade terecht, vanwege de impact die de overname zou hebben op de cloud gaming-markt. Dat meldt onder andere The Guardian.

“Ik begrijp de conclusie dat wanneer een besluit wordt genomen dat een overeenkomst blokkeert, er vragen rijzen over de vraag of het VK openstaat voor zaken. Het VK heeft altijd open concurrerende markten aangemoedigd - en het is de plicht van de CMA om dat ook te doen. Wij zijn waakzaam voor investeringen die een reeds gevestigde marktmacht consolideren. Ik betwist de veronderstelling dat er een effect is op het internationale vertrouwen in het zakendoen in het VK.”

Microsoft gaat in tegen besluit CMA

De goedkeuring van de Europese Commissie is een belangrijk besluit voor Microsoft. Niet alleen is er groen licht gegeven door één van de belangrijkste markten voor de uitgever, het zorgt ook voor munitie tegen de CMA. Microsoft gaat namelijk in tegen het besluit van de waakhond en heeft daarvoor ook de hulp ingeschakeld van een expert op dit gebied.

Populair Nieuws