Brand verwoest deel van Stalker 2 studio

News
maandag, 11 september 2023 om 15:30
stalker 2f1609835032
Het zit de ontwikkelaars van Stalker 2 niet mee. De nieuwste tegenslag is een brand in het kantoor van de ontwikkelaar in Praag. Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen.
Op donderdag 7 september is er brand geweest in het kantoor van GSC Game World, de studio achter Stalker 2: Heart of Chornobyl. Dat werd aanvankelijk vernomen door de Tsjechische site Vortex, via anonieme bronnen. Inmiddels is het door medewerkers van GSC Game World bevestigd aan Vortex en rechtstreeks aan fans via Discord.
Er zijn gelukkig geen ontwikkelaars overleden of gewond geraakt. Wel is één van de drie verdiepingen van het kantoor van GSC Game World zwaar getroffen: deze verdieping heeft een volledige restauratie nodig. Details van het ongeluk worden nog onderzocht.
Het is niet duidelijk of deze brand de ontwikkeling van Stalker 2 verder beïnvloedt. Volgens Vortex is het mogelijk dat de backup servers van GSC Game World beschadigd zijn, maar dat is door niemand bevestigd. Stalker 2 was onlangs al uitgesteld naar 2024 en is gepland voor het eerste kwartaal van dat jaar.

Brand niet de grootste tegenslag voor Stalker 2

Stalker 2 is al heel lang in ontwikkeling en er zijn al veel tegenslagen geweest. De medewerker die de brand via Discord bevestigde laat weten dat GSC Game World veel erger heeft meegemaakt en gewoon door blijft gaan met de ontwikkeling van Stalker 2. Waarschijnlijk de ergste tegenslag is de invasie van Oekraïne door Rusland, die de van oorsprong Oekraïense studio dwong naar Tsjechië te verhuizen.