5 hilarische Starfield bugs die je moet zien

Article
maandag, 11 september 2023 om 15:00
starfield artworkf1683633013
Starfield is sinds vrijdag beschikbaar in early access en woensdag kwam de game ook uit voor iedereen die niet 35 euro extra wilde betalen. In een week tijd zijn er al tal van bugs ontdekt, want het is en blijft natuurlijk een Bethesda-game. Tijd om vijf hilarische Starfield bugs in het zonnetje te zetten.
Een Bethesda-games zonder bugs is alsof je een broodje kaas eet zonder kaas. Het hoort gewoon bij elkaar. Nou is het wel zo dat Starfield de meest bug-vrije game van Bethesda Game Studios ooit moet zijn, maar dat wil niet zeggen dat er geen hilarische bugs zijn. Wij hebben de leukste bugs tot nu toe op een rijtje gezet.

1. Vliegende Vasco

We moeten natuurlijk aftrappen met de kompaan die je als eerste tegenkomt in Starfield. Het betreft de robot Vasco die vanaf het begin van het avontuur met je mee gaat in je eigen ruimteschip. Eén speler kreeg alleen wel een hele bijzondere versie van de robot met zich mee, namelijk een Vasco met superkrachten. Deze robot kan namelijk vliegen!

2. Op naar de sterren...

Een andere Starfield bug doet al snel een schepje bovenop de vliegende Vasco. Tijdens het spelen kwam streamer iTzSTU4RT namelijk een andere bug tegen. Wederom betreft het een personage dat in de lucht hangt, maar deze keer stijgt de NPC als een ruimteschip op, maar dan in slow-motion. Terwijl de strenge meneer met zijn armen over elkaar staat, stijgt hij langzaam op door het dak en drijft hij langzaam de ruimte in.

3. Waar is de rest van je gezicht?!

Een andere gebruiker op Twitter deelt zijn ervaring met de game tot nu toe en kwam misschien wel het engste personage van de gehele game tegen. Het betreft een NPC wiens gezicht praktisch gezien compleet verdwenen is. Alleen de ogen, wenkbrauwen en mond van het personage zijn nog te vinden en dat levert een bizarre look op.

4. Even een pakje stelen

Een andere Starfield bug die opvalt, zorgt ervoor dat je één van de beste ruimtepakken in de gehele game al vroeg kunt stelen. Het betreft het Mark I Spacesuit, een pak dat je kunt vinden in The Lodge Headquarters van Constellation. Deze zit eigenlijk achter slot en grendel, maar via een bug kun je het pak toch al stiekem in handen krijgen. Check de video hieronder om te zien hoe je het doet! Wij hebben met de XGN redactie kunnen bevestigen dat het 'lenen' van het pak werkt.

5. Schip ahoy!

Als laatste hilarische Starfield bug is er natuurlijk nog eentje die te maken heeft met je schip. In Starfield is je ruimteschip je leven. Je kunt tal van aanpassingen maken aan je vervoersmiddel om door het sterrenstelsel te reizen. Wat je alleen niet wil, is dat het schip er zonder jou vandoor gaat. Dat overkwam de onderstaande gebruiker namelijk!
Ben jij Starfield al aan het spelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder en drop de grappigste bugs die jij bent tegengekomen!