Brand geblust in Nintendo hoofdkantoor

News
maandag, 15 augustus 2022 om 16:00
In het Japanse hoofdkwartier van Nintendo is vanochtend brand geweest. Het is niet nog niet zeker wat de oorzaak was, maar er wordt gedacht aan een elektrisch apparaat. Niemand op het hoofdkantoor raakte gewond.
Volgens Japanse media (via VGC) was er op maandag 15 augustus vlak na 13.00 uur lokale tijd (6.00 uur Nederlandse tijd) melding van brand op het hoofdkwartier van Nintendo in Kyoto. Er zouden acht brandweerwagens uitgerukt zijn. De brand was alleen al geblust door medewerkers voor het vuur zich al te ver kon verspreiden.
Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Maar op basis van de toestand ter plaatse is er waarschijnlijk sprake van een ongeluk. De theorie op dit moment is dat er brand ontstond door een elektrisch apparaat dat lag op te laden.

Heeft Nintendo ernstige schade geleden door de brand?

Zoals gemeld zijn er geen slachtoffers of gewonden gevallen door de brand. Ook de materiële schade valt mee: er zijn stoelen en bureaus verbrand in de ruimte waar de brand uitbrak. Het lijkt erop dat er ook geen schade is die de ontwikkeling van games of andere producten serieus in de weg zit.
Eerder dit jaar liet Nintendo al weten dat er noodplannen zijn voor als het hoofdkantoor wordt getroffen door een calamiteit. Het is dan de bedoeling dat het bedrijf zo kort mogelijk stilligt. Dat plan ligt er voornamelijk in verband met de zeer frequente aardbevingen in Japan, maar is ook op andere calamiteiten van toepassing.