Bowser ontkent deze keer betrokken te zijn bij illegale Switch-kaartjes

News
donderdag, 04 januari 2024 om 11:00
mario film bowserf1672141605
Gary Bowser is eerder al veroordeeld voor het maken en verspreiden van illegale flashkaartjes voor de Nintendo Switch. De beruchte hacker ontkent alleen betrokken te zijn bij een nieuwe versie.
Soms zijn er mensen wiens achternaam perfect past bij hun beroep. Dat is ook zeker het geval voor Gary Bowser. De hacker was een ware vijand voor Nintendo, nadat hij zich aansloot bij de hackersgroep Team-Xecuter. Dat collectief begon in 2013 met het maken en verkopen van kaartjes om illegale ROM’s te spelen op Nintendo consoles.
Voor zijn daden werd Bowser vorig jaar veroordeeld tot drie jaar celstraf en een boete van maar liefst 10 miljoen dollar. Halverwege 2023 mocht hij alleen al de gevangenis uit vanwege goed gedrag, waardoor Bowser nu weer op vrije voeten rondloopt.
Nu er een nieuwe flashkaart voor de Nintendo Switch is aangekondigd, de zogeheten MIG-Switch, worden er uiteraard weer vingers gewezen naar Bowser. Velen denken dat de hacker betrokken is bij de illegale kaart. Daar komt ook nog eens bij kijken dat de website van Bowser opdook in de DNS-gegevens van aftertimex.com, de site waar video’s van de MIG-Switch voor het eerst verschenen.

Bowser ontkent elke betrokkenheid

Het bewijs wijst dus opnieuw de kant op van Bowser, die mogelijk nog een nog grotere straf boven het hoofd hangt als hij weer wordt veroordeeld. De hacker ontkent via Twitter alleen betrokken te zijn bij de nieuwe kaartjes.
Daarnaast zou hij via Discord claimen dat hij het slachtoffer is van een ‘DNS poisoning attack’, op zijn servers, waardoor de gegevens van zijn website op aftertimex.com zijn verschenen. De hackers zegt ook dat hij bedreigd is door iemand, die maandelijks 1000 dollar wil zien en anders ‘een hoop zooi’ zou leaken.