Ray-Tracing ondersteuning Minecraft per ongeluk toegevoegd

News
vrijdag, 01 april 2022 om 14:00
minecraftf1614349457
Spelers van Minecraft op de Xbox consoles werden erg blij door een nieuwe update voor de game. Er werd namelijk ondersteuning voor Ray-Tracing toegevoegd, maar dat blijkt nu alleen een fout te zijn geweest.
Ray-Tracing is niet nieuw voor Minecraft. De optie voor extreemrealistische belichting werd namelijk al naar de PC-versie van de game gebracht in 2020, waardoor de graphics naar een veel hoger niveau worden getild. Even leek het erop dat spelers op de Xbox consoles ook eindelijk deze optie zouden krijgen, want in de nieuwe Minecraft Preview Build werd er ondersteuning toegevoegd voor Ray-Tracing.
Via Twitter laat de ontwikkelaar weten dat het alleen één grote fout is geweest. De prototype code is per ongeluk aan de Preview Build toegevoegd en had helemaal niet met de update in de game gebracht moeten worden. De code is nu uit de Preview gehaald en volgens de ontwikkelaar is het ook geen garantie dat Minecraft in de toekomst Ray-Tracing zal krijgen op de Xbox consoles.

Waar blijft de support voor Ray-Tracing?

Het is wel opvallend dat de ondersteuning voor Ray-Tracing weer is ingetrokken en dat de ontwikkelaar de hoop voor een update tempert. Twee jaar geleden, toen de mogelijkheden van de Xbox Series X werden gepromoot, werd Minecraft namelijk nog met naam genoemd om de voordelen van Ray-Tracing te benadrukken. De blogpost liet uitgebreid zien hoe Ray-Tracing de enorm populaire game zou veranderen.
Het is alsnog goed mogelijk dat Minecraft in de nabije toekomst Ray-Tracing zal krijgen op de Xbox consoles, maar voorlopig zullen we dus sowieso nog even geduld moeten hebben.

Populair Nieuws