Game releases april 2022 - LEGO Star Wars en Switch Sports!

Article
vrijdag, 01 april 2022 om 13:00
2022 02 31 lego star wars skywalker saga ep iiif1648732512
We hebben het de afgelopen maanden aardig druk gehad met topgames. Maar in april komen we niet van de regen in de drup. De boel is wat uitgedund, maar laten we toch even kijken wat de game releases van april 2022 zijn.
De grootste release van april 2022 staat bijna meteen voor de deur: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Deze game lijkt op bijna alle fronten het magnum opus van TT Games te worden. De gameplay is overhoop gehaald en de schaal is groter dan ooit tevoren. Laten we vooral ook niet vergeten dat we twee Star Wars-films voor het eerst in een LEGO-game gaan zien.
Je kunt trouwens een groot deel van de maand in Star Wars-sferen blijven, want de klassieker The Force Unleashed keert ook terug. Deze verschijnt op 20 april voor de Switch. Het gaat om de Wii-versie, wat misschien qua graphics jammer is, maar het betekent wel dat je ervoor kunt kiezen om de motion controls te gebruiken.
Motion controls in Wii-stijl zijn sowieso terug, want we kunnen ook aan de slag met een vervolg op Wii Sports. Het zal je niet verbazen dat het Nintendo Switch Sports heet. Er zijn wat nieuwe sporten van de partij en je kunt ze ook nog eens online spelen.
Verder kun je als je van JRPG’s houdt aan de slag met Chrono Cross. Deze game wordt geremasterd voor modernere consoles. Ook is een haast verloren gewaande prequel, Radical Dreamers, inbegrepen bij de remaster. Deze game verscheen in Japan voor de Satellaview en daarna nooit meer, dus het is zeker interessant om hem hier terug te zien.

Wat zijn de game releases van april 2022?

Ondanks dat het een wat kleinere maand is, heeft april 2022 het nodige te bieden naast het bovenstaande. Een wat vollediger overzicht vind je hieronder.

Switch releases

PS4 releases

PS5 releases

PS4 games zijn ook speelbaar op PS5; de volgende games zijn beschikbaar als PS5 release.

Xbox One releases

Xbox Series X|S releases

Xbox One games zijn ook speelbaar op Series X|S; de volgende games zijn optimized voor Series X.

PC releases

Wat waren de releases van vorige maand?

April mag dan niet zo druk zijn, maar laten we eerlijk zijn: het is onwaarschijnlijk dat je al bent toegekomen aan al het moois van maart of zelfs februari. Neem dus vooral een kijkje bij de releases van vorige maand als LEGO Star Wars je ding niet is. We garanderen dat er ergens een topper tussen staat.