Blizzards vrouwelijke co-hoofd verdiende minder dan haar collega

News
donderdag, 18 november 2021 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
Meer informatie rondom Activision Blizzards gedrag richting vrouwelijke werknemers is naar voren gekomen. Zo bleek dat Jennifer Oneal, voormalig co-hoofd van Blizzard, minder verdiende dan haar mannelijke collega Mike Ybarra.
Oneal en Ybarra kregen recent beide promotie en mochten gaan werken als co-hoofd binnen het bedrijf Blizzard, nadat de voormalige baas J. Allen Brack opstapte. Hiervoor werkte Ybarra aan Blizzard.net en Online Products, Oneal werkte aan Vicarious Visions. Beide kregen een ander salaris daarvoor, wat logisch was, aangezien beide een andere taak binnen het bedrijf hadden. Helaas bleef deze verandering van salaris in stand, zelfs nadat Oneal en Ybarra een gelijke baan en titel kregen. Dat meldt IGN.
Het was pas na de aankondiging van Oneal’s vertrek dat het bedrijf haar hetzelfde salaris als Ybarra wou aanbieden. Zowel Oneal als Ybarra hebben meerdere keeren geprobeerd om het salaris gelijk te maken, maar alle keren is dit verzoek afgewezen zonder een duidelijke reden. Veel medewerkers schrokken bij het horen van het vertrek van Oneal. Oneal zal nog bij het bedrijf blijven tot het einde van het jaar.

Veel problemen bij Activision Blizzard

Het bedrijf Activision Blizzard kampt wel met meerdere problemen. Zo zijn er rechtszaken tegen het bedrijf gespannen, loopt de klachtenstapel op en is de positie van CEO Bobby Kotick onzeker. Veel medewerkers bij Activision Blizzard zijn gaan staken omdat Kotick niet eerlijk zou zijn geweest tegenover het bestuur. Zo zou hij allang weten dat er grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt op de werkvloer, maar dit deelde hij niet met anderen.