Alec Baldwin opnieuw aangeklaagd voor schietincident op set Rust

News
donderdag, 18 november 2021 om 15:00
Alec Baldwin is opnieuw aangeklaagd voor het schietincident van vorige maand. Cameravrouw Halyna Hutchins is toen om het leven gekomen.
Dit is de tweede keer in een week tijd dat acteur en producent Alec Baldwin is aangeklaagd voor het schietincident op de filmset van Rust. Tijdens het incident is cameraregisseur Halyna Hutchins om het leven gekomen. Nu heeft scriptsupervisor Mamie Mitchell de acteur aangeklaagd. Dat meldt Deadline.
Volgens Mitchell is het schietincident 'geen eenvoudige nalatigheid'. Mitchell claimt ook dat ze een 'ernstige trauma’s en extreme mentale en fysieke pijn' heeft opgelopen. De scriptsupervisor stond namelijk een meter van Baldwin toen hij de revolver afvuurde. Daarvoor wil MItchell nu gecompenseerd worden.

Baldwin al eerder aangeklaagd

Vorige week heeft Serge Svetnoy, lichttechnicus van Rust, de acteur ook aangeklaagd. Volgens hem had Baldwin nooit de revolver mogen afvuren. Hij vertelde in zijn aanklacht dat Baldwin nalatig was geweest.
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar het incident door het Santa Fe Sheriffs Office. De productie zelf heeft een advocatenkantoor ingehuurd om onderzoek te doen naar de gebeurtenissen. Op dit moment is er nog niemand strafrechtelijk aangeklaagd door de autoriteiten.

Populair Nieuws