‘Apple legt ontwikkeling van iOS 18 stil om bugs op te lossen’

News
woensdag, 08 november 2023 om 13:00
apple 132960
Samen met een nieuwe iPhone verschijnt er ook altijd een nieuwe versie van iOS. Het is één van de belangrijkste manieren om nieuwe features toe te voegen aan de iPhone. Maar de ontwikkeling van de volgende versie, iOS 18, zou nu zijn stilgelegd vanwege een groot aantal bugs.
Het zou kunnen dat het aantal nieuwe features in iOS 18 een beetje tegenvalt, wanneer de software volgend jaar verschijnt. Apple legt de ontwikkeling namelijk stil, meldt Bloomberg. Dat zou Apple vorige week intern hebben aangekondigd.
Dat de pauzeknop wordt ingedrukt heeft alles te maken met een grote hoeveelheid bugs. Er zouden er veel meer zijn aangetroffen in vroege versies van de software dan gebruikelijk. Die moeten eerst worden verholpen voor er weer gewerkt kan worden aan nieuwe features.
Deze pauze geldt voor iOS 18, maar ook voor de nieuwe versies van bijvoorbeeld iPadOS, macOS en WatchOS. Ook iOS 17.4 ligt momenteel stil. Die update wordt in maart verwacht, maar als het fixen van alle bugs lang duurt, kan het zijn dat hij vertraging oploopt.

Maar weinig nieuwe features in iOS 18?

Het gevolg van deze pauze kan zijn dat er in september 2024 maar weinig nieuwe softwarefeatures zijn voor de iPhone en andere Apple-apparaten. Bloomberg laat weten dat Apple een balans moet zoeken tussen het introduceren van nieuwe features en het maken van stabiele software. Het bedrijf heeft in het verleden al features een jaar uitgesteld omdat er teveel bugs in de code zaten.