Blizzard komt snel met nieuws over World of Warcraft, Overwatch en Diablo

News
donderdag, 27 januari 2022 om 19:30
world of warcraft shadowlands artf1626940006
Volgens Blizzard-president Mike Ybarra zullen er ‘de komende weken’ updates komen over de toekomst van World of Warcraft, Overwatch en Diablo. Dit werd voorheen altijd gedaan tijdens BlizzCon, de eigen beurs van Blizzard.
Zonder BlizzCon dit jaar vragen fans af wanneer ze nieuwe aankondigingen kunnen verwachten over games als World of Warcraft, Overwatch en Diablo. Volgens Mike Ybarra, de nieuwe president van Blizzard, zullen er ‘de komende weken’ updates plaatsvinden over de toekomst van deze franchises.
Ybarra heeft dit nieuws aangekondigd in een tweet. In de tweet reageerde hij weer op een tweet van een fan, die reageerde op het recente nieuws waarin Blizzard heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe survivalgame dat zich afspeelt in een nieuw universum. De fan zei dat Blizzard misschien 'wat meer mankracht wil inzetten' bij een aantal bestaande games.
Tijdens BlizzCon worden meestal belangrijke aankondigingen gedaan voor grote franchises als World of Warcraft en Overwatch. Het evenement vindt zich meestal plaats in november, maar door de coronapandemie ging dit niet door. Blizzard stapte vorig jaar over naar een online evenement voor februari. Het bedrijf had ook dit jaar een soortgelijk evenement gepland, maar dat werd later geannuleerd wegens de aanhoudende gevolgen van de rechtszaken tegen seksuele intimidatie en discriminatie bij Activision Blizzard.

Groot nieuws niet meer aangekondigd tijdens BlizzCon

In een aankondiging van de annulering zei Blizzard dat het tijd kostte om 'opnieuw te bedenken' wat BlizzCon in de toekomst zou kunnen zijn. Verder werd er ook gezegd dat toekomstig nieuw over de franchises via officiële franchisekanalen zullen komen. Dit betekent dat nieuws over uitbreidingen van World of Warcraft of de statusupdates van Overwatch 2 niet langer relevant zal zijn voor grote fan-evenementen. In plaats daarvan kunnen we op de hoogte worden gesteld van de games door middel van blogposts en tweets.