Fans maken echte HD-versie van Resident Evil 4

News
donderdag, 27 januari 2022 om 20:00
resident evil 4 remakef1586250246
Een fan van de videogame Resident Evil 4 is samen met een vriend acht jaar lang beziggeweest om de game te optimaliseren in een speciale fan-versie. Elke texture is aangepakt en elk klein detail is beter vormgegeven dan ooit.
Chris Morales en Albert Martin, de twee ontwerpers, begonnen dit Resident Evil 4 HD Project 1.0 acht jaar geleden. Het enige wat deze mod zal doen, wanneer hij uitkomt in februari is ervoor zorgen dat de geleifde game er nog beter uitziet. De twee ontwerpers zijn deze uitdaging aangegaan als reactie op de Resident Evil 4 Ultimate HD Edition die in 2014 uitkwam voor PC. Deze editie is gemaakt door Capcom, maar wist niet elke texture in de game te vervangen in hoge kwaliteit. Dit is Morales en Martin wel gelukt.
De remastered editie is alleen verkrijgbaar wanneer je Resident Evil 4 gekocht hebt op Steam. De editie van Morales en Martin is namelijk geen aparte game, maar een mod voor Resident Evil 4. Voor de mod is ook een trailer uitgebracht waarin verteld wordt wat er allemaal aangepast is. Ook krijgen we een eerste indruk over hoe de game er uit zal zien met de mod. Zo hebben personages een gedetailleerder gezicht en krijgt de omgeving meer kleur en detail.

Alle aandacht voor de Resident Evil 4 mod

Het duo heeft deze remastered versie ontzettend serieus genomen, en zijn zelfs naar Wales en Spanje afgereisd om bepaalde details correct neer te zetten. Martin heeft op deze locaties, net als dat Capcom gedaan heeft, foto’s gemaakt om de omgeving beter in kaart te brengen. Het doel van Morales en Martin is om gamers een betere ervaring te bieden in de al ijzersterke horrorgame.