Blizzard Entertainment werkt aan survivalgame in nieuw universum

News
woensdag, 26 januari 2022 om 12:30
Blizzard Entertainment heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe survivalgame. De game komt op zowel PC als consoles, maar een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.
In een blogpost heeft Blizzard Entertainment bekendgemaakt dat ze werken aan en nog onaangekondigde survivalgame. De game zal zich afspelen in een compleet nieuw universum, dus zal de game niet voortbouwen uit de bestaande werelden van Warcraft of Overwatch.
Verder vertelt Blizzard dat de studio opzoek is naar werknemers. Er staat een vacature open voor engineers, designers en concept artist. In de vacature noemt Blizzard Entertainment het nieuwe universum “de thuisbasis van een gloednieuwe survivalgame voor PC en console.” Het is een plek die we nog moeten ontdekken en bevat verhalen die nog beleefd moeten worden. Verder staat er dat het enorme rijk aan mogelijkheden wacht om ontdekt te worden.
Wat interessant is dat Blizzard Entertainment het een ‘onaangekondigde’ game noemt, in de aankondiging. Deze aankondiging van de nieuwe IP volgt kort nadat Microsoft van plan is om Activision Blizzard over te nemen voor 68,7 miljard dollar. De overname zal wel nog moeten goedgekeurd worden door autoriteiten. Als dit is gebeurd zal de studio in 2023 van Microsoft zijn.

Blizzard maakt releasedatum niet bekend

Wanneer we deze nieuwe game kunnen verwachten is nog niet bekend. De game zal uitkomen voor zowel de PC als consoles. Welke consoles dit zijn, heeft Blizzard Entertainment niet bekendgemaakt, maar de kans is vrij groot dat dit de Xbox Series X zal zijn door de recente overname. Of de survivalgame ook op de PlayStation zal verschijnen, moeten we nog afwachten.