Blizzard komt met Diablo 2 remaster voor PC en consoles

News
maandag, 22 februari 2021 om 10:00
diablo 2 resurrectedf1613982523
Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat Diablo 2 voor het eerst op de markt werd gebracht. Om dat te vieren komt Blizzard laten dit jaar met een remaster voor de PC en consoles, die de titel Diablo 2 Resurrected draagt.
Blizzard komt niet vaak met nieuwe games, maar de uitgever heeft wel een aantal zeer geliefde franchises. Op die manier weet World of Warcraft al meer dan vijftien jaar miljoenen spelers naar de game te trekken, maar ook de Diablo serie is extreem populair. Al die fans worden nu blij gemaakt met een nieuwe versie van Diablo 2, volgens velen de beste titel in de reeks.
Met Diablo 2 Resurrected wil Blizzard de liefhebbers dezelfde ervaring aanbieden als twintig jaar geleden, maar tegelijkertijd de game grafisch flink oppoetsen. Met de remaster van de game kan je daarom aan de slag met een nieuw 3D uiterlijk en nieuwe belichtingseffecten, maar de nieuwe skin ligt er als een schil overheen. Daardoor blijft de game hetzelfde aanvoelen als vroeger en kan je bovendien met een druk op de knop schakelen naar de klassieke 2D look. Daarnaast krijgen de animaties ook een update, hebben de spreuken een make-over gekregen en zijn ook alle cutscenes opnieuw gemaakt met moderne technieken. Uiteraard kan je de Diablo 2 remaster nu ook in 4K spelen.

Wanneer komt de Diablo 2 Resurrected uit?

Normaliter moeten spelers lang wachten op de release van een game wanneer Blizzard de titel in kwestie aankondigt, maar dat is nu niet het geval. Bij de onthulling tijdens Blizzcon is namelijk bekendgemaakt dat Diablo 2 Resurrected dit jaar nog het levenslicht moet zien. Daarbij komt de game niet alleen uit op PC, maar ook op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5 en Xbox Series X. In de remaster zit ook de uitbreiding Lord of Destruction inbegrepen.
Naast de aankondiging van de Diablo 2 remaster, heeft Blizzard nog meer ‘nieuwe’ titels onthuld op Blizzcon 2021. Zo kunnen spelers nu al meteen aan de slag met de Blizzard Arcade Collection, een verzameling van een drietal klassieke Blizzard games.

Populair Nieuws