'Google Stadia wordt omgebouwd tot platform voor derden'

News
maandag, 07 februari 2022 om 14:30
stadiaf1635334003
Google is Stadia naar verluidt aan het ombouwen naar een platform voor derden. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dit zou hebben voor het Stadia-platform zoals dat nu bestaat en de aankopen van klanten.
Volgens Business Insider zou Google Stadia een white label-product gaan worden. Onder meer Peloton, Bungie en Capcom zouden in gesprek zijn met Google over een nieuwe service genaamd Google Stream. Zo zou het onlangs door Sony overgenomen Bungie in gesprek zijn om een eigen streamingsdienst op te richten, gebouwd op Stadia-technologie.
Eind vorig jaar leverde Google ook al Stadia-servers aan AT&T, wat mogelijk een test was voor een nieuwe Stream-tak. Ruim een jaar na de release van Stadia bleek dat Google haar gamestudio's ging sluiten. Waarna Google in een verklaring zei dat het een doel blijft om het best mogelijke platform te creëren voor gamers en technologie voor onze partners."
Google Stadia is een streamingsdienst voor cloudgames voor 9,99 per maand. Met het abonnement kun je games spelen met een 4K-resolutie en 60 FPS. Er is ook een gratis versie beschikbaar waarmee je games rechtstreeks kunt kopen, maar die heeft wel een beeldkwaliteit van 1080p.

Google had als doelstelling om eind 2020 een miljoen maandelijkse actieve Stadia-gebruikers te hebben, maar dit waren er maar 750.000. Dat kwam vermoedelijk door de beeldkwaliteit die achterbleef bij de PlayStation en Xbox.

Weinig werknemers werken aan Google Stadia

Er zou op dit moment nog maar 20 procent van het Google Stadia-team werken aan het consumentenplatform. Volgens betrokkenen werken de werknemers die aan Google Stadia willen werken, erg hard.

Populair Nieuws