Best bekeken Netflix serie gaat over Dahmer: een gruwelijke kannibaal!

News
dinsdag, 04 oktober 2022 om 12:30
dahmer s1 e2 00 01 38 23r 1f1664878833
Netflix komt aan de lopende band met nieuwe series en films. Er is nu alleen een show die de aandacht trekt van veel kijkers. Dahmer is namelijk ongetwijfeld de meest besproken Netflix serie van het moment.
De jaren zet Netflix veel in op true crime. Het heeft de streamingdienst namelijk geen windeieren gelegd. Zo is de Making a Murderer documentairereeks bijvoorbeeld een lange tijd heel populair geweest.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Netflix nu is gekomen met een nieuwe serie rondom een echte moordenaar: Jeffrey Dahmer. De seriemoordenaar, die ook bekend staat onder de bijnamen The Milwaukee Cannibal en The Milwaukee Monster, is verantwoordelijk geweest voor 17 moorden tussen 1987 en 1991.
In de serie Dahmer worden de verschillende karakters gespeeld door andere acteurs, net zoals Netflix dat eerder heeft gedaan in de Ted Bundy-film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. Evan Peters speelt de beruchte seriemoordenaar.

Ophef over Dahmer

De serie breekt momenteel kijkcijfers op Netflix. Al na vijf dagen werd Dahmer maar liefst 196,2 miljoen uur bekeken op de streamingdienst. Dat is een record en niet zo’n beetje ook. De vorige recordhouder haalde namelijk ‘maar’ 60,97 miljoen uur na vijf dagen.
De nieuwe Netflix serie zorgt alleen ook voor ophef. Volgens critici is de serie ‘misselijkmakend’ en een ‘carnaval aan horror’. De streamingdienst claimt ondertussen dat het een stem geeft aan de slachtoffers van de seriemoordenaar, maar daar is Rita Isbell het niet mee eens. Dat schrijft ze in een artikel op Insider.
Rita is de zus van Errol Lindsey, één van de slachtoffers van Dahmer, en zij is nooit gecontacteerd door Netflix over de show. Ondertussen wordt wel haar speech in de rechtszaal nagespeeld, wat voor haar enorm confronterend is geweest. Zij stelt dat Netflix contact had moeten opnemen of de nabestaanden wel zo’n serie willen zien.