Wat houdt games als WoW en LoL zo populair?

Article
zondag, 07 februari 2021 om 15:00
nieuwe league of legends mobile game 151075f1612946890
De wereld van gamen is over de afgelopen decennia ongelofelijk veel veranderd. Zowel de games zelf als de manier waarop het gespeeld wordt is heel erg anders geworden. Toch zijn er een aantal games die het voor elkaar krijgen door al die veranderingen heen veel gespeeld te blijven worden, zoals World of Warcraft (WoW) en League of Legends (LoL), maar hoe kan dit nou eigenlijk?

Mee met de tijd

Ongetwijfeld de belangrijkste factor voor de oneindigheid van games als World of Warcraft, League of Legends, Runescape en Rocket League is het feit dat de games met de tijd mee veranderen. Na al die jaren krijgen deze games nog steeds iedere zoveel tijd een update. Soms is deze klein, maar andere keren juist heel erg groot. Games gaan er niet alleen mooier uitzien, maar worden ook beter speelbaar en bugs worden opgelost. Als het spel alleen maar hetzelfde zou blijven, zouden deze veel sneller gaan vervelen. Daarom wordt ervoor gezorgd dat er afwisseling in de games blijft.

Verandering in de game

Deze afwisseling wordt vaak toegepast door andere dingen in het spel te zetten. Zo is er niet al te lang geleden op League of Legends nog een gigantische update geweest. Er kwamen een heleboel nieuwe items en andere werden veranderd. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je speelstijl aan moet passen met sommige karakters, maar ook dat sommige champions, zoals de speelbare personages in LoL genoemd worden, in het spel beter worden dan dat ze waren. Door dit soort veranderingen blijft de afwisseling waar we het eerder over hadden aanwezig.
world of warcraft shadowlandsf1598554338

Uitbreidingen

Een ander ding dat je vaak ziet bij tijdloze spellen is nieuwe uitbreidingen in het spel. Zo brengt bijvoorbeeld World of Warcraft brengt ééns in de zoveel tijd een nieuwe uitbreiding uit. Deze uitbreidingen bevatten nieuwe verhalen die de spelers niet eerder konden spelen, wat zowel nieuwe spelers naar de games trekt als de oude spelers verder laat gaan. Nieuwe uitdagingen en betere loot laten de spelers een doel houden als ze spelen.

Je hebt altijd een doel

De laatste zin van de vorige alinea is op meerdere vlakken toepasbaar. In deze games hou je namelijk altijd een doel. Vaak zie je dat er puntensystemen in het spel zitten die aangeven hoe ver je bent en vaak ook goed. Veel spelers willen steeds beter worden en verder komen in de game en dit is iets wat je bijna altijd kunt blijven doen. Zo kan je bij World of Warcraft een steeds hoger level worden, bij League of Legends een steeds hogere rank krijgen en bij Minecraft je wereld steeds mooier maken. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden, maar die hebben allemaal één ding gemeen. Ze geven je altijd iets om voor te blijven spelen.
minecraftf1614349457
Dit is waarom bepaalde games al zo lang populair zijn en dat ongetwijfeld ook nog lang zullen blijven. Spelen jullie zulke games? En zo ja, welke? Laat het ons weten met een reactie!