Bitcoin Crypto koers neemt flinke duik

News
dinsdag, 10 mei 2022 om 14:00
pexels worldspectrum 844124f1652174453
Wie zijn zakgeld in Bitcoin heeft gestopt zal eventjes goed moeten opletten de komende weken. De koers heeft dinsdag namelijk een flinke klap opgevangen na wat spanning die heerst op de Crypto markten. Zo is 1 Bitcoin op het moment ongeveer 30.000 euro waard, dat is een flinke daling, aangezien 1 munt bijna 48.000 dollar was aan het begin van dit jaar.
Volgens CoinMarketCap de crypto koers website, is Bitcoin in de afgelopen 24 uur met ongeveer 5.5% gedaald. In de afgelopen week zou Bitcoin ongeveer met 18% gedaald zijn. Dit zou komen door de huivering tegenover de rente stijging die ook invloed heeft op de digitale valuta's. Ook de bekende munt Etherium heeft ongeveer 17% van haar waarde moeten inleveren in de afgelopen week.
Volgens voorzitter Jerome Powell van het Amerikaanse Federal Reserve zouden de beleidsmakers van de centrale bank doen wat nodig is om de inflatie te beperken. Ook zei hij dat hij snel actie te ondernemen wat opgevangen werd als "de rente kan snel gaan stijgen".

Waarom Crypto zo populair is

Crypto is de laatste jaren erg populair omdat dit een decentralized currency is. Dat betekent dat de overheid niks kan doen met je transacties omdat deze geheel anoniem gedaan worden. Ook is de valuta makkelijk in te kopen en aantrekkelijk voor Crytpo-Daytraders die munten kopen en verkopen om zo winst te maken. Zo kan je dus ook een online ruilhandelaar protfolio opbouwen. Dit kan dus leiden tot een vrijere markt, maar kan ook vele problemen veroorzaken als er een hack of scam bezig is.