Je kan binnenkort crypto donaties ontvangen via Twitter

News
zondag, 26 september 2021 om 16:00
twitter 292994 1920f1634235405
Twitter gaat een nieuwe functie naar alle gebruikers uitrollen, waardoor gebruikers via verschillende platformen donaties kunnen ontvangen. Dit staat in een nieuwe blogpost van Twitter. Het opvallendste van allemaal is dat crypto tot één van de betaalmogelijkheden behoort.
De donatie functie was al een tijdje in een testfase. Twitter vindt nu dat het tijd is om deze functie, die officieel Tips heet, naar het grote publiek uit te rollen.
Twitter is bezig geweest met het ontwikkelen van deze functie, omdat het bedrijf zag dat verschillende gebruikers de link in hun bio gebruikten om donaties te ontvangen. Twitter wil dit nu makkelijker maken voor de gebruikers door er een aparte knop voor te introduceren.

Wat is er nou mogelijk met de functie?

Dankzij de nieuwe Twitter functie kunnen gebruikers platformen koppelen aan hun account, waardoor ze donaties kunnen ontvangen. Dit kunnen platformen zijn zoals Cashapp, Bandcamp of Patreon, maar het is ook mogelijk om je crypto wallet aan je account te koppelen. Hierdoor kunnen gebruikers crypto munten naar je opsturen.
Voor de service moet een gebruiker wel 18 jaar of ouder zijn. Als je nog geen 18 bent, kan je geen donaties sturen en ook niet ontvangen. Dit doet Twitter voor de veiligheid van minderjarigen. Deze zijn meestal makkelijk te beïnvloeden om te doneren.
Het uitrollen van de nieuwe functie gaat nog wel even wat tijd in beslag nemen. Twitter is van plan om Tips eerst uit te rollen naar iOS gebruikers, daarna wordt de functie pas uitgerold naar Android gebruikers. Het kan dus nog even duren voordat ook jij toegang hebt tot de nieuwe functie.

Populair Nieuws