‘Apple wil voetbal aanbod uitbreiden met Eredivisie’

News
dinsdag, 29 november 2022 om 9:30
apple tv plusf1642594857
Sport kijken lijkt in een periode van verandering te zitten. Het is altijd gebruikelijk geweest om wedstrijden te volgen via traditionele tv, maar streamingdiensten liggen op de loer. Apple zou bijvoorbeeld interesse hebben in de uitzendrechten van de eredivisie.
Nadat de uitzendrechten voor de Formule 1 bij Viaplay belandden, lijkt het erop dat een andere populaire sport mogelijk ook bij een streamingdienst belandt. Apple zou de uitzendrechten van de competitie willen kopen, zo vertelt sportmarketeer Chris Woerts in De Oranjewinter (de WK versie van Vandaag Inside). Apple kocht eerder de rechten voor de Amerikaanse Major League Soccer-competitie (MLS), die daardoor voor het eerst in Nederland te zien zal zijn.
Deze MLS wedstrijden zendt Apple uit via Apple TV+ en vereisen een speciaal abonnement als je ze allemaal wil zien. Slechts een deel van de wedstrijden wordt voor alle Apple TV+ abonnees gratis beschikbaar. Wat voor aanpak Apple in gedachten heeft voor de Eredivisie is nog niet bekend, maar huidige rechtenhouder ESPN heeft ruim een miljoen abonnees, dus Apple kan zeker geld vragen voor de Eredivisie.

Gaat Apple de Eredivisie zeker uitzenden?

Overigens zit het nog lang niet in kannen en kruiken dat Apple de uitzendrechten in handen krijgt. Ziggo, die vanaf 2024 de rechten van de Champions League, Europa League en Conference League in handen heeft, heeft ook interesse in de competitie. Verder zouden Amazon en Netflix meebieden.
Het is niet duidelijk of Disney nog mee gaat bieden namens ESPN. Het bedrijf heeft de rechten voor de Eredivisie nog tot en met 2025 in handen. Naar verwachting worden de rechten voor daarna dit seizoen geveild.

Populair Nieuws