'Ferrari-teambaas Binotto ontslagen, weg na GP van Abu Dhabi'

News
woensdag, 16 november 2022 om 9:30
mattia binotto drive to survivef1668587167
Het seizoen van Ferrari begon geweldig, maar al snel werd het één grote teleurstelling. Naar verluidt is teambaas Mattia Binotto daarom nu ontslagen en moet hij zijn biezen pakken na de GP van Abu Dhabi.
Het duurde niet langer dan drie Grands Prix voordat Ferrari werd gezien als de gedoodverfde favoriet voor de titel. Zelfs Max Verstappen achtte zijn kansen in het kampioenschap nihil, nadat hij na de GP van Australië al een enorme achterstand had op Charles Leclerc. Maar het seizoen van Ferrari is niet lang daarna in elkaar gestort als een kaartenhuis, mede door geblunder van het team op het gebied van strategie en pitstops.
Teambaas Mattia Binotto weigerde alleen om in te grijpen en dat is de Italiaan op veel kritiek komen te staan. De man die als engineer is opgekomen bij Ferrari zou namelijk niet het team kunnen leiden. Dat is voor Ferrari-directeur John Elkann nu de reden geweest om hard in te grijpen.
Volgens Gazetta dello Sport is Binotto namelijk ontslagen als teambaas. Voor de GP van Abu Dhabi, de laatste race van het seizoen, mag hij nog wel aanblijven, maar daarna moet hij zijn biezen pakken.

Wie wordt de volgende Ferrari-teambaas?

De Italiaanse krant meldt daarnaast dat de opvolger voor Binotto al is aangewezen. Vanaf januari zal Fred Vasseur zijn plek overnemen. Vasseur is momenteel de teambaas van Alfa Romeo en een zeer gerespecteerde naam in de Formule 1. Wie vervolgens de plek van Vasseur moet overnemen is niet bekend.
Het is niet de eerste keer dat een teambaas bij Ferrari wordt ontslagen na tegenvallende resultaten. Na de mislukte campagnes in 2017 en 2018 om de dominantie van Mercedes te doorbreken moest Maurizio Arrivabene namelijk zijn spullen pakken.