'Bijna helft van Nederlanders vindt 5G onduidelijk'

  Dit jaar moet eindelijk de uitrol van 5G internet in Nederland plaatsvinden. Uit een onderzoek van KPN blijkt alleen dat er voor bijna de helft van de Nederlanders onduidelijkheid is over de nieuwe generatie mobiel internet.

  Gisteren is bekend geworden dat KPN, T-Mobile en Vodafone bij de eerste veiling een 5G frequentieband bemachtigd hebben. Daarmee kunnen de providers gaan beginnen met de uitrol van 5G internet in Nederland.

  Onder veel Nederlanders heerst alleen nog onduidelijkheid over de nieuwe technologie, dat blijkt uit een recent onderzoek van KPN. 44 procent van de deelnemers heeft aangegeven dat ze niet alles rond 5G begrijpt.

  Daarnaast zijn er ook zorgen over de gevolgen op de gezondheid. 24 procent van de ondervraagden is ongerust over de effecten van de straling en 19 procent denkt dat de straling van 5G-masten niet goed is voor zijn of haar gezondheid. Opvallend genoeg blijkt uit het onderzoek dat vrouwen bijna twee keer zo vaak last te hebben van de stralingseffecten.

  5G en het coronavirus

  Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er ook veel complottheorieën verschenen over de connectie met 5G. Zo zou de straling uit de zendmasten het coronavirus veroorzaken. Dat is niet ongemerkt langs de deelnemers van het onderzoek gekomen. Maar liefst 70 procent is van mening dat er veel complottheorieën zijn over de nieuwe generatie mobiel internet.

  Om ervoor te zorgen dat er meer duidelijkheid komt over 5G, lanceert KPN ook een vierdelige docuserie. Daarin zal natuurkundige Luuk Dresen in gesprek gaan met voor- en tegenstanders om meer duidelijkheid te verschaffen en de negatieve kanten van 5G te belichten. De eerste aflevering is hieronder te bekijken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.