Epic games geeft twee onwerkelijke games gratis weg

News
donderdag, 25 april 2024 om 17:00
epic gamesf1645113725
Epic Games is lekker bezig. In de Store zijn nu twee games helemaal gratis te scoren, waarin je te maken krijgt met een alternatieve werkelijkheid. Doorzoek je in de ene een alternatief einde aan de Koude Oorlog om een collega terug te vinden, in de ander moet je alle beschaving overboord gooien om in een apocalyptische wereld te overleven.

Industria gratis in de Epic Games Store

De Epic Games Store staat vol met gratis games. Wekelijks doet Epic daar een schepje bovenop met één of meerdere extra gratis games. Deze week zijn dat maar liefst twee gratis games. Thunderful Games, de makers van LEGO Brickworlds, Super Meatboy en de Steamworld games, staan ook aan de wieg van Industria.
Deze game, een first person shooter, speelt zich af in een parallelle tijdslijn. Net voor het einde van de Koude Oorlog verdwijnt een collega die een bijzonder onderzoek aan het uitvoeren was.  Watr was zijn missie en wat heeft hij ontdekt? Je stapt in de duistere geschiedenis van Oost Berlijn ten tijde van de Koude Oorlog en vindt een doorgang naar een parallelle dimensie. Wat was je collega daar op het spoor?
capsule 616x3531

Ook LISA: The Definitive Edition gratis

De tweede gratis game deze week is flink luguber. Laat je niet misleiden door de old-school graphics, LISA is een game voor volwassenen. Je racet door een bar en verwoest landschap genaamd Olathe en moet zien te overleven. Dat is niet makkelijk en vergt dat je het laatste beetje beschaving van je afwerpt. LISA is eigenlijk twee games in één, in dit pakket krijg je zowel Lisa - The Painful als Lisa - The Joyful te spelen.
LISA The Painful is een miserabele maar grappige RPG game die je ergste nachtmerries werkelijkheid laat worden. Je doorkruist een vernietigd Olathe, een wereld vol afschuw en moreel verval, waarin je zal ontdekken wat voor soort persoon je eigenlijk bent. De keuzes die je maakt zijn permanent, ook als betekent dat je een arm, been of ander lichaamsdeel moet missen. Heb je dat er voor over om je teamgenoten te laten overleven?
LISA The Joyful klinkt een stuk vrolijker, maar dat is slechts schijn. Je trekt opnieuw Olathe door, maar dit keer om wraak te nemen op iedereen en alles dat je slecht behandeld heeft. Wraak is zoet en dat moet iedereen weten!

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game.  Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen. Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou.  Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn.
Daar zijn bekende namen bij, zoals Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de wekelijkse gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.