Nintendo stak stokje voor verschijning geliefd personage in Fortnite

News
dinsdag, 23 april 2024 om 10:00
metroid dread emmif1632746342
Er waren plannen om Samus Aran in Fortnite te laten verschijnen. Nintendo stak daar alleen een stok voor, nadat Epic Games niet akkoord ging met een strenge eis.
Fortnite is al jarenlang extreem populair en andere bedrijven maken graag gebruik van al die spelers. Zo zijn er geregeld samenwerkingen om bekende personages uit andere franchises in Fortnite te laten verschijnen. Denk bijvoorbeeld aan Spider-Man, artiesten als Ariana Grande en ook gamepersonages als Master Chief en Kratos.
Met de twee laatstgenoemde personages zijn twee iconische mascottes van De Grote Drie in Fortnite verschenen. Volgens Donald Mustard, de voormalige Chief Creative Officer van Epic Games, was het plan om drie op een rij te krijgen met een personage van Nintendo.
Daarvoor was Samus Aran, de protagonist uit de Metroid games, uitgekozen als ideale kandidaat. Het personage zou immers beter passen in de wereld van Fortnite dan iemand als Mario. Maar Nintendo stak er uiteindelijk een stokje voor, zo vertelt Mustard in een interview met Game File.

“Ze vonden het erg vervelend dat hun personages op platforms verschenen die niet hun platforms waren. Ze zouden dolblij zijn met Nintendo-personages in Fortnite, maar alleen als het op hun platform was.”

- Donald Mustard

Gelijke features voor Epic Games

De voormalig CCO legt uit dat die voorwaarden van Nintendo niet overeenkwamen met de visie van Epic. Het is volgens Mustard ‘een absolute must’ dat Fortnite op alle platformen hetzelfde is en dat er geen exclusieve content is per platform.
Hoewel Samus dus niet naar Fortnite komt, kunnen spelers wel uitkijken naar de komst van de volgende grote artiest. Epic heeft namelijk aangekondigd dat Billie Eilish in Fortnite Festival zal verschijnen, de Guitar Hero-achtige modus die vorig jaar aan de game is toegevoegd. Ook zal het personage naar de main game komen, want de wereldberoemde artiest krijgt een eigen skin voor Fortnite.