Codemasters zet F1 2020 release op 10 juli

  Ontwikkelaar Codemasters heeft de release van F1 2020 aangekondigd. De game komt al op 10 juli 2020 uit voor Xbox One, PC, PlayStation 4 en Google Stadia en bevat onder andere circuit Zandvoort.

  We kunnen dit jaar niet smullen van de Formule 1 op tv, maar de officiële game is gewoon onderweg. Codemasters brengt deze namelijk op 10 juli uit voor PC, Google Stadia, PlayStation 4 en Xbox One.

  In de game is elk team uit het officiële seizoen aanwezig, compleet met de nieuwe wagens. In de traditionele Career-modus kan er dus volop genoten worden van alle nieuwe bolides. Dit kan op de bekende circuits zoals Monaco en Mexico, maar ook de nieuwe circuits Hanoi en Zandvoort staan in de digitale racekalender. Codemasters heeft meer mogelijkheden beloofd voor het aanpassen van de lengte van een seizoen. Zo is het mogelijk om de originele racekalender af te werken met 22 races, maar kan er ook voor een korter seizoen met tien of 16 race gekozen worden. Het F2 kampioenschap is ook weer van de partij.

  Nieuwe My Team-modus

  F1 2020 zal een nieuwe My Team-modus krijgen, waarin je als elfde team op het asfalt aan zult treden. In de My Team-modus maak je een nieuwe coureur aan, kies je een sponsor en een motorleverancier en doe je mee met het F1-kampioenschap. Tijdens het raceseizoen moet je het team ontwikkelen, verbeteringen doorvoeren en nieuwe faciliteiten bouwen voor je team. Natuurlijk moet je er op het asfalt voor zorgen dat je als eerste de geblokte vlag passeert.

  F1 2020 brengt aan multiplayer mogelijkheden de traditionele online modus, maar terug van weg geweest is de splitscreen ondersteuning. Hierin kun je met twee spelers een potje racen op de bank. F1 2020 is daarbij voor iedereen toegankelijk door opties zoals stuurhulp en het ideale pad op de weg.

  F1 2020 zal uitkomen in verschillende versies. Eentje hiervan is de Deluxe Schumacher Edition die met allerlei extra's geleverd wordt. Onder andere de auto's van Michael Schumacher uit 1991, 1994, 1995 en 2000 zitten in deze versie meegeleverd.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.