Max Verstappen valt teamgenoot Sergio Perez bij: "Begrijp het volledig"

News
maandag, 30 oktober 2023 om 16:00
max verstappen gp mexico 2023f1698667078
Sergio Perez kwam tijdens de GP van Mexico niet verder dan de eerste bocht, door een iets te enthousiaste inhaalactie. Max Verstappen snapt de actie van zijn teamgenoot volkomen.
De twee Red Bulls schoten als raketten weg uit de startblokken tijdens de GP van Mexico. Max Verstappen positioneerde zijn RB19 al na een paar meter tussen de twee Ferrari’s, terwijl Sergio Perez de slipstream van Charles Leclerc gebruikte. Het lukte de Mexicaan daardoor om links naar de Ferrari op te duiken in de eerste bocht.
Perez maakte daar alleen een cruciale fout. Hij stuurde al vroeg in, terwijl Leclerc vast zat tussen de twee Red Bulls in. Als gevolg lanceerde Perez zichzelf over de banden van de Ferrari, werd de sidepod vernield en kwam hij bovendien weer hard neer op het asfalt na een kort moment in de lucht. Het betekende het einde van de race voor Perez en het feestje van de vele aanwezige Mexicaanse fans.
De actie van Perez kwam nogal onbesuisd over, helemaal gezien het tempo van de RB19 tijdens de Grand Prix. Verstappen wist namelijk met speels gemak te winnen in het Autodromo Hermanos Rodriguez. De drievoudig wereldkampioen snapt de actie van Perez alleen heel goed, zo laat hij weten in gesprek met pers. Dat meldt onder andere GPblog.com.

“Ik begrijp volledig dat hij het buitenom probeerde. Als ik naar de beelden kijk, had hij iets meer ruimte kunnen laten. Maar aan de andere kant; als het had gewerkt, was het een heldendaad geweest.”

Strijd om de tweede plaats

Door de DNF van Sergio Perez is de spanning ook weer volledig terug voor de tweede plaats in het kampioenschap. Na de diskwalificatie van Lewis Hamilton na de GP van de Verenigde Staten, leek die positie een eitje te worden door Perez. Maar door de crash heeft Hamilton nu nog maar een achterstand van twintig punten. Met nog drie races te gaan, inclusief een sprintrace in Brazilië, is alles nog mogelijk in de strijd om P2.

Populair Nieuws