Barcelona toont interesse in Matthijs de Ligt

News
vrijdag, 29 september 2023 om 16:00
Matthijs de Ligt staat op de radar van FC Barcelona, aldus Mundo Deportivo. De Spaanse krant suggereert dat de centrale verdediger mogelijk in 2024 de overstap naar Catalonië maakt.
De Ligt was een van de meest begeerde spelers toen hij in het seizoen 2018-2019 met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. Barcelona was destijds een van de clubs die hem wilde overhalen, maar uiteindelijk tekende hij bij Juventus.
In de afgelopen jaren verloor De Ligt alleen zijn vorm bij de Italiaanse topclub, wat leidde tot een transfer naar Bayern München afgelopen zomer. Hoofdtrainer Thomas Tuchel lijkt niet onder de indruk van De Ligt's kwaliteiten, waardoor hij dit seizoen genoegen moet nemen met een plaats achter Min-jae Kim en Dayot Upamecano.

Barcelona richt pijlen op vernieuwing

Voor Barcelona zou De Ligt volgend jaar een aantrekkelijke optie kunnen zijn. De club verkeert in een financieel moeilijke situatie en is op zoek naar betaalbare opties op de transfermarkt. Afgelopen zomer profiteerde Barcelona al van de situatie rond João Félix en João Cancelo, die beiden wilden vertrekken bij hun clubs en dat vervolgens deden op huurbasis.
Barcelona hoopt een soortgelijk scenario te creëren voor De Ligt, waardoor hij volgend jaar mogelijk herenigd wordt met zijn voormalige teamgenoot Frenkie de Jong. Andere spelers die naar verluidt op de radar van de Spaanse topclub staan, zijn Jaden Sancho, Antonio Martial, Jorginho, Nico Williams en Kai Havertz.