SpaceX brengt Baby Yoda naar de ruimte

News
dinsdag, 17 november 2020 om 10:30
mandalorian baby yoda the childf1603460072
Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, genaamd SpaceX heeft zondag zijn raket gelanceerd, waar vier NASA-astronauten inzitten. Deze SpaceX raket brengt hun naar het ruimtestation ISS. Ze werden vergezeld door een onverwachte passagier, namelijk Baby Yoda.

Baby Yoda zweeft rond bij SpaceX

De lancering van de SpaceX raket was gepland voor afgelopen zaterdag, maar windvlagen gooide roet in het eten. De raket is reeds gelanceerd. Wat opvallend was, is dat we niemand minder dan Baby Yoda aan boord van de raket zagen rondzweven. De stoffen pop zweefde rond in de cabine van de Crew Dragon-raket. Baby Yoda kwam tevoorschijn net nadat de raket in een baan rond de Aarde werd gebracht.
Dat de astronauten een mascotte meenemen op een vlucht van SpaceX is eigenlijk niets nieuws. Afgelopen mei werd er een dinosaurus genaamd Tremor meegenomen. Dit was tevens ook de eerste bemande vlucht van een SpaceX raket. Ditmaal werd het stokje dus overgegeven aan Baby Yoda, die we allemaal kennen als The Child uit de serie The Mandalorian op Disney+.

SpaceX raket komt maandag aan

De Crew Dragon-raket van SpaceX komt maandagavond aan bij het ISS. Hier zullen de astronauten ongeveer zes maanden verblijven, samen met Baby Yoda natuurlijk. De lancering van de SpaceX raket ging ook niet onder de radar bij de nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden. Via Twitter feliciteert Biden het team en noemt dit 'een bewijs van de kracht van de wetenschap'. Dit was de tweede keer dat SpaceX een bemande raket naar de ruimte stuurt.

Populair Nieuws