Nintendo start nieuw bedrijf voor digitale diensten

News
maandag, 03 april 2023 om 17:30
Nintendo is een nieuw bedrijf gestart. Het is een samenwerking met het bedrijf DeNA, genaamd Nintendo Systems. Het bedrijf ontwikkelt “systemen voor de digitale kant van Nintendo’s zaken”.
De samenwerking tussen Nintendo en DeNA is zeker niet nieuw. De twee bedrijven zijn al ruim zeven jaar partners en in die tijd heeft DeNA verschillende mobile games voor Nintendo gemaakt, waaronder Super Mario Run en Mario Kart Tour. Ook de oprichting van Nintendo Systems was vorig jaar al aangekondigd.
Maar nu is het bedrijf dus officieel begonnen. Het bedrijf moet zoals gezegd vooral de digitale kant van Nintendo’s zaken beheren. Ook is het verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe Nintendo-diensten. Dat alles gebeurt onder leiding van Tetsuya Sasaki, die al sinds 1995 bij Nintendo in dienst is.

Wat is het doel van Nintendo Systems?

Op de website van Nintendo Systems staat niet te lezen waar het bedrijf precies aan werkt. Er zijn dus geen diensten of games waarvan we nu al weten dat Nintendo Systems er een belangrijke rol in speelt. Op de website is te lezen dat Nintendo Systems gaat innoveren binnen de context van het snel veranderende internet, wat mogelijk betekent dat Nintendo’s online-diensten ondersteund of ontwikkeld gaan worden door het bedrijf.
Het uiteindelijke doel is iets dat Nintendo vaker als doel noemt, namelijk zoveel mogelijk klanten laten lachen dankzij Nintendo’s entertainment. Daarvoor gaat het verschillende technologieën gebruiken. Er wordt gesproken van zowel traditionele technologieën als zeer vooruitstrevende.