Elden Ring domineert verkopen op de PlayStation Store

News
vrijdag, 08 april 2022 om 16:00
elden ring headerf1646038440
Sony heeft recent twee grote exclusives voor de PS5 en PS4 gelanceerd, maar die games staan niet bovenaan de verkopen van de PlayStation Store in maart. De sales worden namelijk gedomineerd door Elden Ring.
Het eerste kwartaal van 2022 zit zo vol met grote releases, dat het bijna genoeg is om een heel jaar aan games te vullen. Veel titels waren dan ook uitgesteld van 2021 naar het huidige jaar, waardoor de releaselijst helemaal vol zit. Dat betekent dus ook grote concurrentie voor veel games.
Sony had in ieder geval verwacht dat het zonder zorgen twee grote games kon uitbrengen in de vorm van Gran Turismo 7 en Horizon Forbidden West. De verkoopcijfers van maart laten alleen iets heel anders zien. Hoewel Gran Turismo 7 het zeker niet verkeerd doet op de PlayStation Store, kan dat niet bepaald van de nieuwe game van Guerrilla gezegd worden.
De PS5-versie van Horizon Forbidden West staan namelijk op plek acht in de Verenigde Staten en Canada en zelfs op plek negen in de EU. Ook op de PS4 is de game sterk naar beneden gedrukt, met respectievelijk een tiende en achttiende plek in de VS en EU.

Elden Ring blijft verrassen

Horizon Forbidden West is met name een slachtoffer van Elden Ring, de nieuwste game van FromSoftware. Het zijn allebei RPG games met een open wereld, maar wel met een compleet andere setting en moeilijkheidsgraad. Elden Ring doet het extreem goed qua verkopen en overtreft alle verwachtingen, inclusief op de PlayStation Store.
We vinden Elden Ring op de lijst van verkopen terug op plaats één (VS) en drie (EU) op de PlayStation 5. Precies dezelfde score weet de game te halen op de PS4. Dat is opvallend, want velen hadden verwacht dat Horizon Forbidden West de grote concurrent kon verslaan op de PlayStation consoles.

Populair Nieuws