10 RPG games om nog naar uit te kijken in 2022

Article
dinsdag, 19 juli 2022 om 18:00
xenoblade chronicles 3 headerf1657796420
Dit jaar zijn al een aantal sterke RPG games uitgekomen, waaronder GOTY-kanshebber Elden Ring. Er staan alleen nog veel meer titels in het verschiet. Dit zijn 10 RPG games om nog naar uit te kijken in 2022!

Xenoblade Chronicles 3

Releasedatum: 29 juli
De eerste RPG waar je je vizier op mag richten is Xenoblade Chronicles 3. De reeks is in korte tijd één van de grootste role-playing franchises op de Nintendo consoles geworden en dat is niet zo vreemd. De Xenoblade games zitten namelijk altijd strak in elkaar, met sterke verhalen en tactische gameplay. Plus, je kan er enorm veel tijd in stoppen.
Dat is ook voor Xenoblade Chronicles 3 het geval. De game heeft namelijk een uniek combat-systeem, waarbij je positie in gevechten en het samenwerken met je groepsgenoten van groot belang is. En met de game kan je er zeker vanuit gaan dat je er zo 100 uur of meer in kan stoppen, dankzij het meeslepende verhaal en de grote wereld.
soul hackers 2f1657796541

Soul Hackers 2

Releasedatum: 26 augustus 2022
Soul Hackers is geen enorm bekende naam in Europa, maar de reeks is onderdeel van het Megami Tensei-universum, waar ook Persona en natuurlijk Shin Megami Tensei zich in afspeelt. De game wordt dan ook gemaakt door de geprezen ontwikkelaar Atlus, dus Soul Hackers 2 is zeker een game waar JRPG-fanaten met smart naar uit kunnen kijken.
Soul Hackers 2 speelt zich af in de 21ste eeuw, tijdens een oorlog tussen twee facties van de Devil Summoners. Je krijgt de controle over Ringo en Fique, twee bovennatuurlijke wezens, die afreizen naar de wereld van de mensen om een cataclysmische gebeurtenis te voorkomen.
Qua gameplay kan je een turn-based RPG-systeem verwachten met het Press Turn-systeem uit de Shin Megami Tensei games. Een game die doorgewinterde SMT-fans dus niet mogen missen.
steelrising 4f1655364189

Steelrising

Releasedatum: 8 september 2022
Door de enorme populariteit van de Souls games van FromSoftware, zijn de laatste jaren veel soulslike games opgedoken. Ook Steelrising valt daar onder, maar ontwikkelaar Spiders heeft wel voor een unieke twist gezorgd. In plaats van een fantasy setting, speelt Steelrising zich af tijdens een alternatieve versie van de Franse revolutie.
De revolutie is namelijk voorkomen dankzij een gewetenloos mechanisch leger van koning Lodewijk XVI. De robot Aegis moet het in haar eentje opnemen tegen het leger om de tiran van Frankrijk te stoppen.
Aangezien de game een soulslike RPG is, mag je uitdagende gevechten verwachten. Om te overleven zal je aanvallen, dodges, parries en sprongen goed moeten timen. De class en de bijbehorende vaardigheden die je kiest zal bovendien een grote invloed hebben op de gameplay.
the diofield chroniclef1657796700

The DioField Chronicle

Releasedatum: 22 september 2022
Ben je liefhebbers van strategische RPG games, dan moet je je ogen gericht houden op The DioField Chronicle. De nieuwe game van Square Enix mixt namelijk role-playing elementen met een real-time battle system.
Als generaal krijg je verschillende troepen onder je hoede en zal je dus in real-time bevelen moeten geven, op basis van de sterke en zwakke punten van jouw manschappen en de tegenstanders. Daarnaast heb je ook nog skills die je kan gebruiken en kun je je troepen aanpassen via verschillende klassen en equipment.
mavel midnight sunsf1630421980

Marvel's Midnight Suns

Releasedatum: 7 oktober 2022
Na twee grote releases in 2021, komt er ook dit jaar weer een Marvel game aan. Marvel's Midnight Suns is alleen wel heel anders dan Marvel's Avengers en Marvel's Guardians of the Galaxy. De game wordt namelijk gemaakt door Firaxis Games, de studio die voornamelijk bekend staat om de XCOM games.
Marvel's Midnight Suns is dan ook een tactische RPG, met een unieke twist. Je bouwt namelijk een deck aan kaarten en trekt in een gevecht een willekeurige hand met acties, die je kan gebruiken tijdens de battle.
Daarnaast kan je ook nog je eigen superheld maken, waarbij je zelf de keuze hebt wat voor superkrachten de superheld heeft. Je squad wordt daarnaast aangevuld met bestaande helden uit het enorme Marvel-universum, zoals Doctor Strange, Captain Marvel, Ghost Rider en Blade.
gotham knightsf1649944140

Gotham Knights

Releasedatum: 25 oktober 2022
Waar Marvel met een tactische game komt, blijven DC en Warner Bros. op de vertrouwde weg. In Gotham Knight mag je namelijk weer knokken zoals in de Batman Arkham games, maar alleen niet met de superdetective zelf.
Batman is namelijk overleden in de game en dus moeten zijn protegés het vuile werk opknappen: Nightwing, Batgirl, Robin en Red Hood. Elk karakter heeft een unieke speelstijl en vaardigheden en je kan de karakters ook levelen. Speel je liever met iemand anders samen, dan is de game ook in co-op te spelen.
pokemon scarlet and violetf1656450433

Pokémon Scarlet & Violet

Releasedatum: 18 november 2022
Later dit jaar is het alweer tijd voor de volgende Pokémon game. Na Pokémon Legends Arceus komt Game Freak nu namelijk met Pokémon Scarlet en Violet. De nieuwe wereld is gebaseerd op Spanje en is bovendien helemaal open-world. Je kan de wildernis en steden verkennen zonder grenzen of laadtijden.
Game Freak houdt nog wel veel informatie geheim over de game. Zo is het bijvoorbeeld nog onduidelijk hoeveel Pokémon we in de game kunnen verwachten. Wel zijn de starter Pokémon bekendgemaakt (Sprigatito, Fuecoco en Quaxly), evenals twee nieuwe legendarische Pokémon (Koraidon en Miraidon).
crisis core final fantasy vii reunionf1657797013

Crisis Core Final Fantasy VII Reunion

Releasedatum: eind 2022
Final Fantasy VII wordt door velen gezien als de beste FF game ooit gemaakt, dus kwam Square Enix in 2007 met een prequel op de game, genaamd Crisis Core Final Fantasy VII. Die game was exclusief voor de PSP, waardoor veel mensen hem nooit hebben kunnen spelen. Daar komt dit jaar verandering in dankzij een remaster in de vorm van Crisis Final Fantasy VII Reunion.
In de game stap je in de schoenen van Zack Fair, een jong lid van de militaire organisatie SOLDIER. Je krijg de taak om een vermiste collega te vinden, maar tijdens je zoektocht stuit je al snel op een aantal geheimen van de organisatie. De game sluit qua verhaal perfect aan op Final Fantasy VII, ideaal dus als je de remake hebt gespeeld of van plan ben om die te gaan spelen.
hogwarts legacy screenf1674732515

Hogwarts Legacy

Releasedatum: Q4 2022
Heb je altijd al een leerling willen zijn op Hogwarts, de hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus? Dan krijg je die mogelijkheid later in 2022. Ontwikkelaar Avalanche Software werkt namelijk aan Hogwarts Legacy, een open-world RPG waarin je je eigen leerling mag maken en lessen volgt - natuurlijk stuit je ook al snel op andere uitdagingen.
Verwacht alleen geen kennis te maken met Harry, Ron en Hermione. Hogwarts Legacy speelt zich namelijk af aan het einde van de 19de eeuw en de school zal dus niet zo zijn als je het misschien herinnert uit de films. Mogelijk is niemand minder dan Dumbledore wel een klasgenoot, want rond diezelfde tijd was de machtige tovenaar een leerling op Hogwarts.
one piece odysseyf1657797132

One Piece Odyssey

Releasedatum: 2022
De manga en animé One Piece bestaat al sinds 1997 en loopt nog steeds door. Er zijn dan ook al veel games verschenen over de Luffy en zijn piraten, maar veel toppers zaten daar helaas niet tussen. Mogelijk gaat daar dit jaar verandering in komen met One Piece Odyssey.
De JRPG hanteert een klassiek systeem voor gevechten, dat doet denken aan de Dragon Quest games. Zo zullen vijanden te zien zijn in de wereld en heb je de keuze om ze aan te vallen, waarna je in een turn-based gevecht terecht komt. Natuurlijk wordt daar ook een uniek One Piece-sausje overheen gegoten.
Heel veel is er nog niet bekend over de game, maar voor fans van de franchise is er al in ieder geval één ding om heel enthousiast van te worden: bedenker Eiichiro Oda himself werkt mee aan de game!

Populair Nieuws