'Beruchte Call of Duty missie terug in Modern Warfare 3'

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 16:30
modern warfare 3f1691481546
Call of Duty Modern Warfare 3 is eerder deze week eindelijk bevestigd. Er is nog niet bijzonder veel van de game getoond, maar fans hebben de beelden die er zijn aardig onder de loep gelegd. Sommige spelers denken dat een trailer een beruchte missie teaset.
Een grote Modern Warfare 3 reveal moet nog komen, maar Activision heeft al wel een trailer voor de game uitgebracht. Die draait om de grote schurk Marakov. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met één van de meest controversiële Call of Duty-missies ooit en sommige fans denken dat die missie weer voorbij komt.
Het gaat om de missie No Russian, die in 2009 de tongen behoorlijk losmaakte omdat spelers een actieve rol kregen in een schietpartij op burgers op een vliegveld. Iets vergelijkbaars is niet heel duidelijk te zien in de nieuwe trailer, maar in een shot van het stadion van Verdansk lopen veel burgers in paniek rond. Het lijkt een flashback naar de invasie van Verdansk, waarbij veel burgers om het leven kwamen.
Sommige fans denken nu dat er een flashback-missie in Modern Wafare 3 zit, die onthult dat de hele invasie van Verdansk een plan was van Makarov. Net als in het originele No Russian-level zou de schietpartij in het stadion van Verdansk dan een operatie zijn waarvan Makarov het wil laten lijken alsof hij door een ander is bedacht en uitgevoerd. Vandaar de opdracht om geen Russisch (No Russian) te spreken.

Nieuwe No Russian in Modern Warfare 3 al lang onthuld?

Er is een probleem met deze theorie, namelijk dat er al een verwijzing was naar No Russian in de post-credits scene van Modern Warfare 2. Hierin is te zien dat Makarov terroristen stuurt om een vliegtuig te kapen en ze de instructie “no Russian” stuurt. Het zal op 10 november, wanneer Modern Warfare 3 uitkomt, moeten blijken wat voor vorm No Russian uiteindelijk anneemt en of het überhaupt in de game zit.