iOS 17 komt met mogelijk vervelende verandering

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 17:30
Als je over een paar weken gaat upgraden naar iOS 17, kon dat nog wel eens gepaard gaan met enige irritatie. Apple verandert namelijk een feature die bij veel gebuikers compleet zit ingebakken. Er wordt een belangrijke knop verplaatst.
Wanneer de iPhone 15 en iOS 17 voor iedereen beschikbaar zijn, wordt het voor veel gebruikers waarschijnlijk even wennen. De knop om een gesprek te beëindigen wordt namelijk verplaatst. Momenteel is hij onderaan in het midden van het scherm te vinden tijdens een telefoongesprek. Maar in de bèta van iOS 17 staat hij lager en rechts aan de zijkant.
Alle andere knoppen op dat scherm zijn ook verplaatst. Eerder stonden functies als speaker, het toetsenbord en FaceTime redelijk hoog in beeld, nu vormen ze samen met de ophangknop een blokje onderin beeld. Waarschijnlijk is dat zodat ze minder blokkeren van de nieuwe Posters, die een foto laten zien van degene waarmee je belt.
Er is een voordeel aan de nieuwe layout van het scherm: alle knoppen staan nu bij elkaar, dus je hoeft minder grote bewegingen te maken om je iPhone te bedienen. Aan de andere kant zal het bij veel gebruiker in de vingers zitten om een bepaalde plek op het scherm aan te tikken om op te hangen. Daar zitten nu andere knoppen, waardoor je misschien FaceTime opent wanneer je wil ophangen.

Wanneer is de release van iOS 17 en de iPhone 15?

Het duurt niet lang meer voor je aan de slag kunt met iOS 17. De nieuwe versie van het besturingssysteem komt meestal tegelijk uit met de nieuwe iPhone. De iPhone 15 wordt naar verluidt in de tweede week van september onthuld en op 22 september uitgebracht.