Beroemde tennisser: 'Elke dag, acht uur per dag speel ik Mario Kart'

News
maandag, 03 juni 2024 om 13:00
mariokart8deluxe 01f1605716925
Als je denkt aan professionals die veel gamen, denk je al snel aan eSports. Toch is er nu iets anders vreemds aan de hand. Want er is een beroemde tennisser die misschien iets te veel Mario Kart speelt.
Onlangs speelde Alexander Zverev tegen Griekspoor in een tenniswedstrijd als onderdeel van Roland Garros. Deze wedstrijd heeft Griekspoor overigens verloren, maar daar gaat het nu niet om. Waar het om gaat is dat er van te voren gevraagd werd naar de voorbereiding van de Duitser.

Elke dag, acht uur per dag speel ik Mario Kart

Roland Garros wordt gespeeld in Parijs en daar regende het afgelopen week veel. Voor Zverev is dat alle reden om binnen te blijven. Zo schreef Eurosport het volgende: "Elke dag, acht uur per dag speel ik Mario Kart", reageerde Zverev op een vraag hoe hij zich vermaakt tussen de wedstrijden door.
Het is niet uitzonderlijk dat een topsporter videogames speelt. Gaming is voor alle leeftijden en er zijn veel mensen die af en toe weleens een controller ter hand nemen. Maar 8 uur op een dag is uitzonderlijk veel, laat staan als je een topsporter bent.
Dit staat los van de vraag of mensen úberhaupt zin hebben om 8 uur op een dag Mario Kart te spelen. Laten we de proef op de som nemen.

Poll

Wie overigens ook regelmatig gamet, is schaatser Kjeld Nuis. Hij is regelmatig achter een PlayStation te vinden. Daar wordt uiteraard geen Mario Kart opgspeeld, eerder een potje Call of Duty.
De nieuwe Call of Duty, Black Ops 6 is in aantocht. Meer weten? Lees dan ons artikel: Alles wat je moet weten over Call of Duty Black Ops 6. Daarin staat onder meer het volgende:
'Eerdere geruchten beweerden dat het verhaal specifiek zou gaan over de rol van de CIA in de Golfoorlog. Of dat klopt moet nog blijken maar de teaser-website TheTruthLies.com laat wel veel beelden zien van de periode waarin the Golfoorlog plaatsvond. Ook zijn er veel politieke figuren te zien die tijdens en na de oorlog prominent waren te zien, zoals George H.W. Bush, Margaret Thatcher en Bill Clinton. De Golfoorlog-setting lijkt dus zeker niet van de baan.'