Enorm populaire game viert jubileum met LEGO-set

Article
maandag, 03 juni 2024 om 14:00
LEGO en Minecraft passen zeer goed bij elkaar, want je hoeft niet ver te zoeken naar de overeenkomsten tussen de twee. Er zijn dan ook al jaren LEGO-sets van de populaire blokkengame. Nu wordt het aanbod uitgebreid met een eerste set voor volwassenen.
Minecraft is inmiddels alweer 15 jaar oud. Wie de game sinds het begin heeft gespeeld is inmiddels dus lang en breed volwassen. LEGO-sets van Minecraft hebben zich tot dusver gericht op kinderen. Maar de fans van het eerste uur krijgen nu ook een leuke set.
Om het 15-jarig bestaan van Minecraft te vieren komt er namelijk voor het eerst een LEGO-set voor volwassenen van de game. Deze heet The Crafting Table en lijkt aan de buitenkant inderdaad op de crafting table uit de game. Er zijn allen twee zijdes van de kubus open en als je daar naar binnen kijkt zie je een kleine Minecraft-wereld.
Dit wereld bestaat uit een aantal kleinere bouwwerken die een biome uit de game moeten voorstellen. Hoe je die biomes precies in de crafting table neerzet is helemaal je eigen keuze. Dat past natuurlijk helemaal bij Minecraft, waarin je de wereld ook naar eigen inzicht kan ombouwen.

Pre-order nu de Minecraft Crafting Table van LEGO

Als je blij wordt van deze Minecraft-set, hoef je niet al te lang te wachten tot hij verschijnt. Hij ligt namelijk al vanaf 1 augustus in de winkel. Hij telt zo’n 1195 steentjes, dus met het bouwen ben je ook een tijdje zoet.
De datum waarop je een LEGO-set daadwerkelijk kunt bestellen ligt soms heel dicht bij de release. Maar dat geldt niet voor deze Minecraft-set. Je kunt hem namelijk nu al in de pre-order zetten. LEGO-sets voor volwassenen komen vaak boven de 100 euro uit, maar deze Minecraft set blijft daar onder: de adviesprijs is 89,99. 

Populair Nieuws