Ben Affleck heeft theorie waarom The Last Duel is geflopt

News
woensdag, 29 december 2021 om 11:00
De nieuwe film The Last Duel doet het enorm slecht in de de bioscoop. Waar anderen de schuld bij COVID-19 leggen, heeft acteur Ben Affleck een andere theorie over waarom de film verlies draait.
The Last Duel is in oktober uitgekomen in meerdere bioscopen en momenteel draait de film nog steeds verlies. Van de 100 miljoen dollar die in de film is gestopt, is nu pas 30 miljoen dollar terugverdiend. Regisseur Ridley Scott legt de schuld bij de doelgroep en het COVID 19-virus, maar Ben Affleck heeft een eigen theorie.
In deze film daagt een ridder (Matt Damon) een hooggeplaatste ridder en zijn voormalige vriend (Adam Driver) uit, nadat zijn vrouw claimt verkracht te zijn. De film is geprezen door meerdere recensenten, en heeft een score van 86 procent op Rotten Tomatoes. Waarom doet de film het dan zo slecht in de bioscopen? Volgens Affleck heeft dat te maken met de groei van streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Filmliefhebbers hebben een abonnement op deze streamingdiensten, en gaan dus eigenlijk alleen voor de exclusieve films als Spider-Man: No Way Home en Uncharted naar de bioscoop. De rest kunnen ze toch thuis bekijken in hun eigen privé-bioscoop.

Wat vindt Affleck van de streamingdiensten?

Het is dan ook geen verrassing dat The Last Duel op Disney+ redelijk goed wordt bekeken. Affleck zelf laat weten dat hij een positief beeld heeft over de opkomst en groei van deze streamingdiensten. Volgens de acteur is het een gouden tijdperk rondom televisie en de kwaliteit die geleverd wordt door streamingdiensten. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen een abonnement nemen op één of meerdere streamingdiensten.