Persona-ontwikkelaar Atlus wil met belangrijke game komen in 2022

News
woensdag, 29 december 2021 om 11:30
nswitch shinmegamitenseiv 05f1637840213
Atlus heeft een zeer goede naam voor zichzelf opgebouwd in de gamesindustrie, met geliefde franchises als Persona en Shin Megami Tensei. De ontwikkelaar zegt nu met een nieuwe ‘pilaar’ te willen komen in 2022.
Als er één Japanse ontwikkelaar is die keer op keer topgames weet af te leveren, dan is het Atlus wel. De studio boekt heel veel succes met titels als Shin Megami Tensei V en Persona 5. Daarnaast is de Atlus ook voor andere franchises verantwoordelijk, zoals Etrian Odyssey.
De ontwikkelaar wil daar blijkbaar nog een grote titel aan gaan toevoegen in 2022. Het Japanse blad Famitsu heeft namelijk meerdere videogamebedrijven gevraagd wat hun doelen en ambities zijn voor het komende jaar. Shinjiro Takada heeft daarbij uitgelegd wat Atlus van plan is.

Wat is de nieuwe topgame van Atlus?

Het is nog onduidelijk over welke game Takada het precies heeft. Atlus werkt momenteel namelijk aan drie games waarvan we op de hoogte zijn van het bestaan. Twee daarvan zijn alleen ports, namelijk Persona 4 Arena Ultimax en 13 Sentinels: Aegis Rim. De enige logische optie van de games is dan ook Project Re Fantasy, die wordt gemaakt door een nieuwe studio genaamd Studio Zero.
Een precieze releasedatum voor Project Re Fantasy is nog niet bekend en we hebben ook weinig meer van de game gehoord sinds de aankondiging in 2016. Een producent van Atlus heeft alleen in een interview met Famitsu in 2020 gezegd dat de ontwikkeling van de game ‘de climax nadert’. Grote kans dus dat we eindelijk meer te zien krijgen in 2022, inclusief een mogelijke release.

Populair Nieuws