Samsung komt met 'smart guitar' met oplichtende lampjes

News
donderdag, 30 december 2021 om 12:30
pexels edward eyer 811838f1640860166
Samsung heeft een nieuwe gitaar aangekondigd genaamd de ZamStar. De 'smart guitar' heeft oplichtende lampjes die je zullen helpen het instrument te leren spelen, samen met andere gitaristen over de hele wereld.
Eerder deze week heeft Samsung een nieuwe gitaar aangekondigd, dat meldt Engadget. De gitaar kan worden gekoppeld aan een app, waardoor het gemakkelijker zal zijn om samen muziek te maken of om het instrument te leren spelen.
De smart guitar zal door de Zuid-Koreaanse fabrikant getoond worden tijdens de techbeurs CES, die in januari 2022 zal plaatsvinden. Het product van Samsung zal ZamStar heten, en bestaat uit een app en een aangepaste gitaar, genaamd ZamString.
Met de ZamStar kun je gitaar spelen en daar vervolgens effecten aan toevoegen die je kan synchroniseren met andere muzikanten. Beginnende gitaristen kunnen ook nummers toevoegen in de app. De gitaar zal dan lampjes oplichten, om de spelers te helpen met het plaatsen van hun vingers.

Slimme gitaar geen nieuw concept

Hoewel het idee van een gitaar met oplichtende lampjes geen nieuw concept is, maar het is tevens wel de eerste gitaar waarbij het ook de mogelijkheid biedt om samen met andere gitaar te spelen. Samsung noemt het een 'AI-oplossing die kinderen helpt bij het ontwikkelen van goede gewoontes voor smartphonegebruik'. Het doel is om kinderen 'zelfregulatievaardigheden' aan te leren op slimme apparaten die hen helpen de juiste keuze te maken.
De ZamStar van Samsung zal te zien zijn op haar eigen stand tijdens de CES 2022. Of de gitaar ook daadwerkelijk wordt uitgebracht en hoe duur de gitaar zal zijn, is nog niet bekend.

Populair Nieuws