Bekende game componist teleurgesteld in Mario film

News
woensdag, 05 april 2023 om 14:00
the super mario bros movie nl st 8 jpg sd high copyright 2022 nintendo and universal studiosf1687511340
The Super Mario Bros. Movie draait nu in de bioscoop en de reacties zijn niet al te beroerd. Helaas is niet iedereen helemaal tevreden met de film. Het blijkt namelijk dat een belangrijke naam niet in de credits voorkomt.
Mario mag dan Nintendo’s mascotte zijn, hij begon ooit in Donkey Kong. Het is in zekere zin dan ook niet minder dan terecht dat Donkey Kong ook in de nieuwe Mario-film voorkomt. Zijn verschijning wordt begeleid door de roemruchte DK Rap uit Donkey Kong 64.
De rap, die mogelijk één van slechtste rapnummers aller tijden is, werd geschreven door Grant Kirkhope. Hij is de bijna legendarische componist van Donkey Kong 64, Banjo-Kazooie en recenter de Mario + Rabbids games. In de Mario-film staat hij alleen niet vermeld als componist van de DK Rap.
Kirkhope laat op Twitter weten dat het niet onverwacht is, maar hij is toch teleurgesteld. De reden dat zijn naam niet vermeld staat is niet officieel bekend. Het lijkt mogelijk dat het wettelijk niet nodig is om de componist te vermelden bij muziek die geheel in opdracht van een bedrijf is gemaakt. Zelfs in dat geval was het natuurlijk netjes geweest om Kirkhope wel te vermelden.

DK Rap niet Nintendo’s eerste credits controverse

Het is overigens niet de eerste keer dat er een controverse is over de credits van een Nintendo-product. Verschillende ontwikkelaars die significant werk hadden geleverd voor Metroid Dread konden hun naam niet terugvinden in de credits, omdat ze niet lan genoeg bij MercurySteam hadden gewerkt. De namen van het originele Metroid Prime-team stonden vervolgens niet vermeld in de credits van Metroid Prime Remastered.