‘Metroid Prime Remastered geeft niet voldoende credits aan originele team’

News
zondag, 12 februari 2023 om 11:30
metroid game by game reviews metroid prime 3 corruptionf1598007413
Afgelopen woensdag was het weer tijd voor een Nintendo Direct. Er werden een hoop nieuwe games aangekondigd, waaronder ook Metroid Prime Remastered, maar niet iedereen is blij met deze remaster.
Engineer Zoid Kirsch, die werkte aan de originele Metroid Prime, uit op Twitter zijn teleurstelling in het gebrek aan credits aan het originele team. In de credits staat namelijk alleen dat de game ‘gebaseerd is op het werk van de Metroid Prime ontwikkelingsteam’. Op Twitter schrijft Kirsch het volgende:
‘’Hoewel veel studio’s geweldig werk geleverd hebben aan de remaster, ben ik teleurgesteld dat Metroid Prime’s Remaster niet de volledige originele gamecredits bevat. Ik heb met zoveel geweldige mensen aan de game gewerkt en ieders naam zou in de remaster moeten worden opgenomen, niet alleen een enkele kaart als deze.’’
Een andere game engineer, die zich Modern Vintage Gamer noemt op Twitter, reageert op de tweet en laat weten ‘geen fan’ te zijn van ‘deze praktijk’. ‘’In remasters waaraan ik gewerkt heb geven we credits aan de originele game. In sommige gevallen zetten we het originele team voor het remaster team. Niet cool.’’

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een remaster geen credits geeft aan het originele team. Ook in Pac-Man World Re-PAC ontbrak in eerste instantie ieder spoor van de juiste credits. Uiteindelijk voegde Bandai Namco toch nog de credits toe in een update van de game. Of Nintendo en Retro Studios dit ook gaan doen is nog niet duidelijk.