Toto Wolff 'verbijsterd' door snelheid van Red Bull Racing

News
woensdag, 05 april 2023 om 14:30
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Toto Wolff moest tijdens de Grand Prix van Australië even knipperen met zijn ogen. Volgens de teambaas is de snelheid van concurrent Red Bull Racing ‘verbijsterend’.
Max Verstappen had geen al te beste start van de Grand Prix van Australië. Ondanks dat de Nederlander vanaf pole position begon, reden na drie bochten George Russell en Lewis Hamilton al voor hem.
Nadat Russell alleen een pitstop maakte en vervolgens pech had met de rode vlag, liet Verstappen er geen gras overheen groeien. Met DRS vloog hij voorbij Hamilton en binnen een halve ronde had hij al een voorsprong opgebouwd van maar liefst twee seconden. Het leek wel alsof Verstappen aan het racen was tegen een F2-auto.
In gesprek met Motorsport.com noemt teambaas Toto Wolff de snelheid van Red Bull Racing op de rechte stukken ‘verbijsterend’. De Oostenrijker heeft alleen niets dan lof voor de concurrent en ziet het als een mooie uitdaging.

“Als je een auto hebt die snel is op de rechte stukken omdat je je zaken op orde hebt, dan is het aan ons om dit uit te zoeken en middelen te vinden om dezelfde prestaties te behalen.”

Positief uitgangspunt voor Mercedes

Wolff zal in ieder geval blij zijn dat Mercedes kon vechten om het podium in Australië. Russell had later in de race nog meer pech met een defecte motor, maar Lewis Hamilton wist Fernando Alonso achter zich te houden en de tweede plaats te maken.
Met de overwinning van Verstappen heeft Red Bull Racing tot nu toe alle races gewonnen in 2023. De Nederlander leidt het klassement met 69 punten, gevolgd door teamgenoot Sergio Perez met 54 punten.