Bedenker Breaking Bad wilde GTA-achtige game maken

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 15:30
breaking badf1584446370
De Breaking Bad-prequel Better Call Saul loopt op zijn einde, met als gevolg dat er de nodige interviews zijn met bedenker Vince Gilligan. Een interessant weetje dat is voortgekomen uit de Inside the Gilliverse podcast is dat Gilligan graag een Breaking Bad game had gezien. Hij had er één voor ogen in de stijl van GTA.
Veel films en series krijgen game-spinoffs en het omgekeerde gebeurt ook geregeld. Maar ondanks het grote succes van Breaking Bad is er nooit een grote game uit voortgekomen. Dat is alleen niet omdat de makers het niet wilden, zo vertelt Vince Gilligan:
Uiteindelijk is er nooit een grote Breaking Bad game gekomen. Er zijn nog wel pogingen gewaagd met een VR ervaring voor PlayStation VR en een mobile game. Successen waren dat alleen niet. Gilligan geeft aan dat hij zijn GTA idee nog steeds logisch vindt, dus wie weet wordt er ooit nog een Breaking Bad game in die stijl gemaakt.

Wat weten we over GTA 6?

Hoewel een Breaking Bad game in de stijl van GTA er momenteel niet in lijkt te zitten, kun je wel weer een nieuwe GTA verwachten. Deze is totaal ongerelateerd aan Breaking Bad of Better Call Saul, afgezien van het feit dat hij ongetwijfeld weer over criminele activiteiten gaat. Naar verluidt haalt GTA 6 inspiratie uit het bekende verhaal van Bonnie & Clyde, met een tweetal protagonisten waarvan er één een vrouw is.