Bayonetta voice actor komt terug op eerdere beschuldigingen

News
dinsdag, 25 oktober 2022 om 16:30
bayonetta 3f1657721529
Hellena Taylor, die de stem van Bayonetta inspreekt in de eerste twee games, riep eerst op tot een boycot en claimde dat ze een heel laag bod kreeg voor een rol in Bayonetta 3. Nu komt Taylor terug op de eerdere beschuldigingen.
Eerder deze maand kwam Bayonetta 3 en ontwikkelaar PlatinumGames plotseling in een slecht daglicht te staan. Via Twitter claimde Hellena Taylor, die Bayonetta in de eerdere games tot leven heeft gebracht, dat ze maar 4000 dollar als final offer was aangeboden om de stem in te spreken voor de nieuwe game. Ze riep daarom op tot een boycot.
Vorige week verscheen er alleen een artikel op Bloomberg, waarin stond dat Taylor veel meer aangeboden zou krijgen. Namelijk tussen de 3000 en 4000 dollar voor vijf sessies, wat neer zou komen op minimaal 15.000 dollar.
Nu heeft Taylor via Twitter een reeks nieuwe berichten gepost, omdat ze zou zijn beschuldigd als ‘leugenaar en golddigger’. De voice actor vindt dat ze zichzelf en haar reputatie moet verdedigen.

Hoeveel werd de Bayonetta stemacteur aangeboden?

Opvallend genoeg claimt Taylor dat een bod van 4000 dollar voor vijf sessies ‘complete leugens’ zijn. Ze zegt dat ze initieel een bedrag van 10.000 was aangeboden en dat ze daar niet mee akkoord. Na een gesprek met Hideki Kayima, de regisseur van Bayonetta 3, ging het bod omhoog naar 15.000 dollar. Dat bod sloeg Taylor ook af.
De voice actor zegt dat ze vervolgens 11 maanden niks heeft gehoord van PlatinumGames, voordat ze een cameo werd aangeboden. Daarvoor moest ze een aantal zinnen inspreken voor een bedrag van 4000 dollar. Ook claimt Taylor dat ze nooit een bedrag van 250.000 dollar heeft geëist van de studio.