'Bayonetta 3 voice actor zou veel meer geld krijgen dan ze claimt'

News
woensdag, 19 oktober 2022 om 11:00
bayonetta 3f1666169941
Bayonetta 3 ligt volgende week in de winkels, maar deze keer wel met een andere voice actor voor de heks. De originele stemactrice zou namelijk schrikbarend weinig betaald krijgen, maar naar verluidt was ze veel meer geld aangeboden dan ze zelf claimt.
Afgelopen weekend kwam voice actor Hellena Taylor met een opvallende video op haar Twitter-kanaal. In de video vertelde ze dat ze niet meer de stem verleent aan Bayonetta in het aankomende nieuwe deel, omdat ontwikkelaar Platinum Games niet meer wilde bieden dan 4000 dollar. Ze riep gamers vervolgens op op Bayonetta 3 te boycotten.
Dat bedrag zou inderdaad schandalig laag zijn, helemaal voor een ervaren stemacteur als Taylor. Het is alleen opvallend dat ze is vervangen door Jennifer Hale, een andere zeer ervaren stemactrice die al lang meedraait in de game-industrie. Hale kan niks zeggen over het bedrag dat haar is aangeboden, maar zinspeelt er wel op dat ze het werk niet voor een laag salaris verricht.
Maar mogelijk heeft Taylor ook een hoger aanbod gehad dan ze zelf claimt. Bloomberg zegt namelijk dat uit documenten van Platinum Games blijkt dat de ontwikkelaar Taylor wilde inhuren voor vijf sessies die vier uur per stuk zouden duren. Voor elke sessie zou de actrice tussen 3000 en 4000 dollar krijgen, wat neerkomt op minimaal 15.000 dollar. Het salaris zou ook ‘een significante stijging zijn’ ten opzichte van Bayonetta 2.

Bayonetta 3 voice actor ontkent hoger salaris

Het aanbod was volgens de publicatie te laag voor Taylor. De stemactrice zou ‘een bedrag met zes nullen’ hebben geëist en royalties. Na ‘lange onderhandelingen’ zou Platinum Games uiteindelijk hebben gekozen om Jennifer Hale voor de rol in te huren.
Volgens Taylor zijn de interne documenten van Platinum Games en medewerkers van de studio ‘een complete leugen’. Volgens de actrice zou het slecht seen poging zijn van het bedrijf ‘om hun reputatie en de game te redden’. Taylor blijft achter alles staan wat ze in de video heeft gezegd.