BattleTag gratis aan te passen om naamverandering Overwatch karakter

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 8:30
overwatch mccreef1630048860
Omdat het Overwatch-personage McCree een naamsverandering krijgt, kun je nu tijdelijk gratis je Overwatch BattleTag aanpassen. Vanaf 26 september zal de naam van cowboy Jesse McCree veranderen naar Cole Cassidy.
Normaal kost het geld om je BattleTag aan te passen op battle.net, maar Activision Blizzard laat het je nu gratis doen, omdat het Overwatch-personage Jesse McCree een naamverandering krijgt.
In een blogpost schrijft Blizzard Entertainment: "Nu we een nieuwe naam introduceren, heb je misschien ook de behoefte om hetzelfde te doen. Vanaf 22 oktober 2021 en doorlopend tot 5 november 2021, krijgen alle spelers een gratis BattleTag-naamswijziging aangeboden.” Spelers kunnen via dit formulier hun naamverandering aanvragen. Je ontvangt een melding wanneer je verzoek is verwerkt, maar het kan tot wel vier weken duren voordat de wijziging is toegepast.

Groot schandaal Activision Blizzard

De naam van Jesse McCree is aangepast omdat het personage zijn naam dankt aan een ontwikkelaar met die naam. De echte Jesse McCree is nu ontslagen wegens een schandaal bij Activision Blizzard. Binnen het bedrijf was er namelijk sprake van seksuele intimidatie en discriminatie. McCree is hierom ontslagen en het personage dat zijn naam droeg heet nu Cole Cassidy.
Jesse McCree is niet de enige die is ontslagen naar aanleiding van dit schandaal: er zijn namelijk 20 werknemers ontslagen bij Activision Blizzard. In augustus werd aangekondigd dat de fictieve McCree een nieuwe naam zou krijgen.
De cowboy is een fan-favorite in Overwatch en zal nu dus Cole Cassidy heten. De naam wordt op 26 oktober aangepast in een nieuwe update voor de game. Dat werd bekend gemaakt op de Overwatch-Twitter, begeleid door een kort verhaaltje over Cole.