Battlefield 2042 krijgt tijdelijk 'intieme' gamemodi

News
woensdag, 15 december 2021 om 18:30
battlefield 2042 battlefield 6f1636980685
Het is momenteel mogelijk om een aantal gamemodi in Battlefield 2042 te spelen op een andere manier dan spelers gewend zijn. In plaats van 128 spelers kunnen er tijdelijk 64 spelers in een gamemodus. Dit heeft DICE bekendgemaakt op Twitter.
De nieuwe functie is dus momenteel beschikbaar en zal blijven tot na de kerstdagen. Het is beschikbaar voor de next-gen consoles en PC. Om deel te nemen aan zo'n aangepaste gamemodus hoef je dit alleen maar te selecteren in het All-Out-Warfare menu.

Battlefield 2042 functie niet nieuw

Dat DICE heeft besloten om de hoeveelheid spelers in de gamemodus tijdelijk te halveren is niet nieuw. Op de Xbox One en PS4 speel je namelijk al standaard met 64 spelers. Dit heeft ermee te maken met dat deze consoles minder aan kunnen dan de nieuwe consoles en PC.
Sommige Battlefield 2042 spelers zouden dus ook graag zien dat de tijdelijke functie permanent zal gaan worden. In de reacties onder de tweet wordt namelijk gezegd dat door de halvering de game beter speelt. Misschien wordt de functie uiteindelijk dus toch permanent.
De release van Battlefield 2042 is niet erg succesvol. Er is veel kritiek op de beslissingen van DICE. Zo was er bijvoorbeeld veel kritiek op een mogelijke kerst DLC, maar dit is niet het enige. Spelers vinden bijvoorbeeld ook bepaalde Voice Lines ongeloofwaardig. Alle problemen zorgen ervoor dat een hoop spelers de game verlaten.

Populair Nieuws