Battlefield 2042 beta-lekkers krijgen mogelijk ban voor volledige game

News
maandag, 16 augustus 2021 om 10:00
battlefield 2042 battlefield 6 5f1623244109
EA heeft de laatste tijd veel last van beta-testers die de regels van Technical Playtest overtreden. Nu wordt goed duidelijk gemaakt dat lekkers mogelijk een ban kunnen krijgen voor de volledige game van Battlefield 2042.
EA en DICE hebben het maar druk met de Technical Playtest van Battlefield 2042. Niet omdat de beta van de shooter veel technische problemen heeft, maar omdat testers beelden naar buiten lekken van de besloten test.
Dat laatste gaat streng tegen de regels in, omdat de beta van Battlefield 2042 onder embargo staat. Dat betekent dat de testers hun handtekening hebben gezet onder een overeenkomst en dat kan grote gevolgen hebben wanneer Battlefield 2042 echt uitkomt. Dat heeft Adam Freeman, de Lead Community Manager van EA, gemeld via Twitter, nadat er de afgelopen 48 uur al meerdere mensen zijn verwijderd uit de beta.

Niet de eerste problemen met een beta

Dat EA heftige consequenties verbindt aan een Technical Playtest is niet zo vreemd. Het is namelijk niet de eerste keer dat de uitgever problemen heeft gehad met lekkers tijdens een besloten beta. Eerder werden er namelijk al vroegtijdig beelden en details gelekt van FIFA 22. Destijds heeft EA meteen de hele test gestaakt.
We hoeven gelukkig niet meer lang te wachten voordat iedereen aan de slag kan met Battlefield 2042. De shooter van DICE komt namelijk op 22 oktober uit, maar daarvoor zal er eerst nog een open beta worden gelanceerd in september.

Populair Nieuws